Изследователи в Китай са измислили нов и сложен начин за

...
Изследователи в Китай са измислили нов и сложен начин за
Коментари Харесай

Уред анализира мозъка за непристойни мисли и изображения

Изследователи в Китай са измислили нов и комплициран метод за разкриване на порно за цензура. Устройството, сходно на шлем, може да открие пикове в моделите на човешките мозъчни талази, когато на наблюдаващия се показват нецензурен изображения.

Порнографията е противозаконна в Китай от основаването на Народната република през 1949 година, тъй че цензурата е много голямa там. От известно време AI ботовете бяха пуснати в мрежата в опит да открият и маркират всяко намерено непристойно изображение, написа Hicomm. „ Оценителите на порно “ или jian huang shi, болшинството от които са дами, също са в положение да оказват помощ да уловят това, което изкуственият разсъдък пропуща, само че доста неща към момента се изплъзват през тези бариери и се филтрират към гладната за порнография необятна аудитория.

В резултат, Китай не е удовлетворен от сегашната си тактичност на цензура.

За да подобрят и автоматизират цензурата, която към този момент се прави, откривателите от Пекинския университет Jiaotong създадоха шлема за „ четене на мисли “, който наподобява повече на шапка за душ, покрита с жици, за да усилят оптимално успеваемостта на сегашните си старания. Той е в положение да открива нецензурен изображения с висока акуратност и даже е в положение да филтрира през евентуално отвличащи вниманието мозъчни талази, породени от прочувствени положения, ниски равнища на сила и инцидентни мисли.

Участниците в проучването се състоят от 15 мъже доброволци на възраст 20-25 години, на които допускам, че им е показвано „ чисто “ порно (хомосексуалността е законна, само че към момента необятно се гледа с отрицание в Китай).

Изследователите означават, че технологията работи съвсем всякога, когато участниците получават ясни изображения. Въпреки това, това провокира някои подправени аларми. Изследователите изясняват точността от 80% с това, че образователния материал не е напълно съответен на изследването.

Предполага се, че това ще бъдат принадлежности, които да оказват помощ на оценителите на порнография да правят работата си по-ефективно; вместо да щракат през стотици изображения дневно, да им дефинират дали са минали или не са минали по скалата на възбудения, на тях могат да бъдат показани огромна част от изображения в бърза поредност и компютърът ще употребява техните мозъчни данни, с цел да свърши останалото.

Това сигурно ще направи процеса им по-бърз, само че има опасения какви нови, инвазивни закони могат да зародят към наблюдението на мозъчните талази при потребление на мрежата. В момента няма закон против потреблението на устройства като тези, нито има закон, който да ръководи типа данни, които могат да се събират от тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР