Изследователи са открили останките на дете вампир от XVII в.,

...
Изследователи са открили останките на дете вампир от XVII в.,
Коментари Харесай

Трагичен случай на дете-вампир, открит в некропол от XVII в.

Изследователи са разкрили останките на дете " върколак " от XVII в., което съгласно тях е било заровено с лицето надолу и приковано към земята с катанец, евентуално за да се успокоят страховете на селяните, че детето няма да се върне от мъртвите, сподели пред Insider водещият археолог на разкопките.


Скелетните остатъци на детето, за което антрополозите считат, че е било на възраст сред 5 и 7 години, са открити в немаркирано всеобщо гробище в полското село Пиен, покрай Остромецко.

В " некропола ", който в превод от гръцки значи " град на мъртвите ", предходната година археолозите откриха останките и на жена-вампир, заровена с катанец на огромния пръст на крайници и сърп на шията, предопределен да отреже главата ѝ, в случай че се опита да възкръсне.

Професорът по археология Дариуш Полински от университета " Николай Коперник ", който е началник на двете разкопки, описа пред Insider, че двата гроба са открити единствено на два метра един от различен в гробището, което, съгласно екипа му, е било неподготвено гробище за " изключените " или тези, които по разнообразни аргументи не са били мечтани в християнските гробища.

Полински показа, че той и неговите откриватели са разкрили към 100 гроба в гробището, доста от които демонстрират ексцентрични техники на заравяне, в това число " антивампирски " тактики, употребявани за прекъсване на хората да се " връщат от гроба ", в това число триъгълни катинари, прикрепени към краката на хората, с цел да ги държат привързани към земята, както и доказателства за нарушение на гробните места или копаене в тях след първичното заравяне.

Има няколко аргументи, заради които даден човек може да е бил заровен в такова гробище, сподели Полински. Възможно е, до момента в който е бил жив, индивидът да е имал необичайно държание, което да е карало другите да се опасяват от него, или да е страдал от болест или извънредно физическо положение, което да е повлияло на външния му тип.


" Възможно е също по този начин човек да е умрял принудително и ненадейно при странни условия ", сподели Полински. " Внезапната гибел постоянно се е считала за нещо, от което хората би трябвало да се опасяват. "

Селяните от XVII в. са били склонни да се опасяват и от погребения на деца, които към момента не са били кръстени или покръстени, както и от хора, които са умряли от удавяне.

Полински описа, че археолозите са разкрили и сбирка от разхвърляни кости наоколо до гроба на детето, както и бременна жена с плод, за който е открито, че е на към 6 месеца.

Миналата година Матео Борини, основен учител по правосъдна антропология в Ливърпулския университет " Джон Мур ", съобщи пред Insider, че практиката на " вампирските погребения " е била публикувана в християнска Европа още от XIV век.

Хората свързват " вампирските " епидемии с интервали на всеобща гибел, които по това време са били необясними, само че в този момент се приема, че са били пандемии или огромни отравяния. Общоприетото разбиране е било, че тези " вампири " първо хващат и убиват членовете на фамилията си, а по-късно минават към съседите и другите поданици на селото, което се наблюдава с нашето модерно схващане за разпространяването на заразните заболявания, сподели Борини. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР