Изследователи с достъп до отворен код са анализирали сателитни снимки

...
Изследователи с достъп до отворен код са анализирали сателитни снимки
Коментари Харесай

ISW: Русия разконсервира до 40 процента от танковите си резерви

Изследователи с достъп до отворен код са анализирали сателитни фотоси и са стигнали до заключението, че според от модела Русия е извадила от откритите хранилища сред 25 и 40 % от стратегическите си запаси. Това се показва в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава Украинская истина.
 
Дара Масико, старши теоретичен помощник в програмата " Русия и Евразия " на Фондация " Карнеги " за интернационален мир, пресмята, че Русия евентуално е извадила най-хубавото съоръжение от стратегическия запас, като " по-лошото " и " негодното " съоръжение към момента се съхранява в складовете.
 
Масико също по този начин е пресметнала, че " съветските ресурси ще намалеят през идващите няколко години ", в случай че Русия резервира настоящия си ритъм на работа.
Анализаторите от ISW означават, че не могат да ревизират този отчет по самостоятелен метод.
 
В същото време военните анализатори означават, че отчетите за съветското " произвеждане на танкове " през последните години отразяват най-вече ремонтирани и осъвременени танкове, извадени от складовете, а не ново произвеждане.
 
Тези оценки сочат, че съветската войска употребява съоръжение от складовете най-вече за поддържане на бойните интервенции, а не за компенсиране на загубите на бойното поле с ново произвеждане.
 
Русия може да се сблъска с дефицит на съоръжение през идващите няколко години, в случай че сегашният ритъм на загуби остане същият или се форсира, а настоящето равнище на произвеждане на нови транспортни средства остане непроменено.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР