Изследователи от Кралския колеж в Лондон прогнозират, че броят на

...
Изследователи от Кралския колеж в Лондон прогнозират, че броят на
Коментари Харесай

Свързаните с инсулт смъртни случаи от мозъчно кървене ще се увеличат с 8,9% до 2050 г.

Изследователи от Кралския лицей в Лондон предвиждат, че броят на смъртните случаи заради интрацеребрален кръвоизлив (ICH) ще се усилват в Европа и Обединеното кралство до 2050 година, написа pharmatimes.com.

Резултатите от изследването са оповестени в списание Lancet Regional Health – Europe, като създателите сигнализират за нуждата от характерни за всяка страна проекти за деяние. Интрацеребралният кръвоизлив е причина за 44% от смъртните случаи, свързани с инсулт, и има отношение към 28% от всички случаи на инсулт, пресмятат откривателите.

Те предвиждат 59,4% нарастване на смъртните случаи, свързани с ICH, при хора на възраст от 70 до 95 години и повече в Обединеното кралство до 2050 година

Засега при хора под 50-годишна възраст проучванията дават съображение да се направи прогноза за понижаване на смъртните случаи, свързани с ICH, с 40% в Обединеното кралство и 65% в Европа.

Изследователите са разпознали първите пет страни с най-голямо нарастване на смъртните случаи заради ICH. На първо място е Ирландия със 74,4% смъртни случаи, Кипър – със 74,2%, Люксембург – със 70,7%, Нидерландия – с 45% и Финландия – с 40,7%.

Констатациите от изследването акцентират безапелационната нужда от характерни за всяка страна проекти за деяние заради разликите сред страните от Европейски Съюз.

Авторите са предложили по-нататъшни проучвания за наблюдаване на епидемиологичните трендове, разпространяването на рисковите фактори и механизмите на болестта за прецизиране на прогнозите и таргетиране на интервенции против ICH.

Проф. Иън Чжонг Ванг, професор по статистика в опазването на здравето на популацията в Кралския лицей на Лондон, разяснява: „ Констатациите акцентират значимостта на планирането за възходящите условия за съответно опазване на здравето и потребностите от грижи за справяне с предстоящото повишаване на случаите на ICH и обвързваните с тях смъртни случаи “.

По-рано този месец Националният институт за върхови достижения в опазването на здравето и грижите на Англия издаде насоки, одобряващи потреблението на програмен продукт с задействан изкуствен интелект, който евентуално ще може да се употребява в границите на Националната здравна работа на Англия (NHS) като инструмент, подпомагащ вземането на съответни клинични решения при инсулти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР