Изразходвани са 15 тона пясък и над 5 тона сол

...
Изразходвани са 15 тона пясък и над 5 тона сол
Коментари Харесай

Хвърлиха за часове 15 тона пясък и 5 тона сол срещу снега в Търновско

Изразходвани са 15 тона пясък и над 5 тона сол за броени часове във вторник за разчистване и обезопасяване на пътищата във Великотърновска област. Всички пътни артерии от републиканската пътна мрежа в района са проходими след падналия сняг през нощта. Отворени за придвижване са Прохода на Републиката и Елена- Твърдица, при който продължава да важи възбраната за придвижване на ТИР-ове и тежкотоварни коли над 12 тона.

Към 4 часа на 19 декември по основните пътни артерии са излезли 12 машини на снегопочистващата компания „ Пътни строежи- Велико Търново “ с екипи от 15 чиновници. 4 от машините са чистили прохода Хаинбоаз, а останалите – основен път София- Варна, основен път Русе- Велико Търново и трасето Велико Търново – Дряново. Въпреки слабия снеговалеж, пътищата от републиканската пътна мрежи са чисти до асфалт, снегът не се задържа на настилката, само че машините са в подготвеност, прецизираха от снегопочистващата компания.

Няма сигнали за пътни произшествия тази нощ на територията на региона, осведоми и гл. инсп. Атанас Атанасов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на МВР- Велико Търново. От полицията приканват водачите да карат деликатно, а колите да са готови за придвижване при зимни условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР