Израелци и палестинци си размениха вината за удара от 17

...
Израелци и палестинци си размениха вината за удара от 17
Коментари Харесай

Хамас за ударената от ракета болница в Газа: „Нищо не е останало“

Израелци и палестинци си размениха виновността за удара от 17 октомври против баптистката болница Ал-Ахли в Ивицата Газа предходната седмица. Съединени американски щати и няколко самостоятелни проверяващи отчета поддържаха изказванията на Израел, че погрешно изстреляна ракета от Газа е предизвикала смъртоносния гърмеж. Междувременно, арабските страни осъдиха офанзивата, която съгласно тях е породена от израелски удар, съобщи " Евроком "

Съобщава се, че в неделя Хамас е отхвърлил настояванията на изданието за обзор на „ всички налични доказателства за боеприпаса “, блъснали мястото. „ Ракетата се е разтворила като сол във водата “, сподели Гази Хамад, почитан чиновник на Хамас, пред New York Times в телефонно изявление. „ Изпарена е. Нищо не е останало ", добави той.

Междувременно Салама Маруф, началник на ръководената от Хамас държавна медийна работа, съобщи в текстово известие до изданието: „ Кой споделя, че сме длъжни да представим останките от всяка ракета, която убива нашите хора? Като цяло можете да дойдете и да проучите и да потвърдите сами от доказателствата, които притежаваме. “

Израел обаче също отхвърли настояванията на изданието „ да даде регистрационни файлове за цялата си военна активност в региона по време на удара и отхвърли да посочи видеото, на което базира оценката си за палестинската отговорност “.

След офанзивата Израел стартира цялостно следствие. От страната обявиха, че е " безусловно несъмнено ", че гърмежът е резултат от несполучлива ракета, изстреляна от палестинската формация " Ислямски джихад " в следения от Хамас анклав.

В изказване представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари изясни в 18:15 часа, че Хамас е изстрелял залп от ракети против Израел. Малко по-късно, в 18:59 ч., към 10 ракети бяха изстреляни от Ислямски джихад от близкото гробище. Според представителя по това време, 18:59 ч., е имало известия за детонация в болничното заведение.

„ Според нашето разузнаване Хамас е ревизирал отчетите, схванал е, че това е ракета на Ислямски джихад, която е изстреляла неправилно, и е решил да стартира световна медийна акция, с цел да скрие какво в действителност се е случило “, сподели още Хагари, добавяйки: „ Те ( " Хамас " бел.ред.) стигнаха до такава степен, че надуха броят на жертвите. Те схванаха с безспорна сигурност, че болничното заведение е развалена от ракета, изстреляна неправилно от Ислямски джихад. "

Израел предприе описаните като най-смъртоносните удари против Газа, откакто бойци на Хамас нарушиха границата на 7 октомври и убиха 1400 души, основно цивилни, и взеха 212 заложници назад в обсадената линия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР