Израелският президент Исак Херцог увери, че няма да остави без

...
Израелският президент Исак Херцог увери, че няма да остави без
Коментари Харесай

Израелският президент обеща отговор на иранския антисемитизъм

Израелският президент Исак Херцог увери, че няма да остави без отговор популяризирания антисемитизъм от Иран.

Той приказва пред Европейския парламент в Брюксел във връзка Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста. Той се празнува на 27 януари – деня, в който през 1945 година елементи на руската войска освобождават най-големия нацистки концлагер „ Аушвиц “.

„ Антисемитският ракурс се разраства и измежду демократичния Запад. Отричането на Холокоста още съществува “, посочи Херцог.

По думите му антисемитизмът е деен и във виртуалните платформи, популяризира се в рекордно къси периоди, а ужасяващите туитове в действителност убиват.

„ Трябва да откриете пандемията на антисемитизма и да се борите с нея непременно “, прикани президентът на Израел.

По-рано на взаимен брифинг с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола той уточни, че иранският режим освен обществено приканва за унищожаването на Израел, само че и убива своите жители, които се борят за независимост.

„ Докато Иран продължава да популяризира ненавист, оръжия и гнет по целия свят, в това число в Украйна, и се пробва да подкопае международния ред и до момента в който заплашва съществуването на единствената еврейска страна в света, не можем да оставим това без отговор “, заключи Исак Херцог.

Всичко, което хората виждат в Иран, провокира огромно безпокойствие ", счита Роберта Мецола.

„ Сътрудничеството, което виждаме с Русия в подтекста на нашествието ѝ в Украйна, би трябвало да бъде освен наказано, само че и да получи отговор “, сподели тя.

А по-късно в пленарната зала Мецола съобщи:

„ Да си антисемит означава да си античовек. Трябва да продължим да приказваме, с цел да не забравим. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР