Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Израел поиска Великобритания да втвърди позицията си към Иран

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и настоя Англия да промени позицията си към Иран, откакто предходната седмица Лондон не поддържа опита на Съединени американски щати да реализират удължение на оръжейното ембарго против Техеран, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Нетаняху и негови министри, които се срещнаха с английския външен министър Доминик Рааб в Ерусалим, показаха отчаяние от решението на Англия, Франция и Германия да не поддържат настояването на Съединени американски щати за обновяване на глобите на Организация на обединените нации против Иран.

На срещата си с Рааб Нетаняху му е споделил, че чака Англия да промени политиката си към Иран и че тя би трябвало да се причисли към американските наказания, с цел да попречи на Иран да се снабди с оръжия за всеобщо поразяване или да напредне в създаването на нуклеарни оръжия, заяви канцеларията на израелския министър председател.

"Вижте каква е през днешния ден експанзията на Иран, и то без нуклеарни оръжия. Представете си каква голяма опасност ще е той за света, в случай че има нуклеарни оръжия ", е споделил Нетаняху.

Англия, Франция и Германия аргументираха решението си да се въздържат в Съвета за сигурност по настояването на Съединени американски щати за обновяване на световни наказания против Иран с това, че Съединени американски щати са се отдръпнали от подписаното през 2015 година иранско нуклеарно съглашение, а те не престават да са ангажирани с него.

Доминик Рааб приветства съглашението за нормализиране на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства и се опита да убеди палестинците да вземат участие в мирни договаряния, съобщи Франс прес.

След диалозите си с израелски водачи в Ерусалим Рааб се срещна с палестински публични лица в Рамала. Той е първият почитан западен представител, който се среща с палестинския президент Махмуд Абас от експлоадирането на пандемията от COVID-19.

"Ние сме огромни поддръжници на съглашението за нормализиране на връзките с ОАЕ. Това е позитивен и значим стадий ", сподели Рааб в Ерусалим след среща с израелския си сътрудник Габи Ашкенази.

Британският външен министър по-късно се срещна в Рамала с палестинското управление, което е срещу оповестеното на 13 август от Съединени американски щати съглашение за нормализиране на връзките сред Израел и ОАЕ.

"Днес повторих, че Англия поддържа разговор с палестинците за реализиране на дълготраен мир ", написа Рааб в Туитър.

Israel-UAE peace deal is a key step towards regional stability. With PM today I reiterated UK support for dialogue with Palestinians to achieve lasting peace through a viable 2-state solution. We also agreed to deepen cutting-edge tech & science partnership
— Dominic Raab (@DominicRaab)
Палестинците са срещу това съглашение, тъй като то не слага мира сред тях и Израел като авансово изискване за нормализиране на връзките на еврейската страна с арабския свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР