Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново се обърна за помощ към

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново се обърна за помощ към
Коментари Харесай

Защо САЩ защитават Израел от Международния наказателен съд?

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж се обърна за помощ към Съединени американски щати. Този път той няма потребност от оръжие, а от отбрана. И то не от ирански удар или от дейностите на хуситите, а от Международния углавен съд (МНС).

„ “, показва основният редактор на IA Regnum Марина Ахмедова.

Факт е, че Съдът съществено обмисля издаването на заповед за арест против Нетаняху и редица други израелски чиновници за закононарушенията в Газа. И това не е като скалъпеното обвиняване за „ кражба на украински деца “, което повдигна против съветския президент Владимир Путин.

Този път обвиняването на МНС има повече от 30 хиляди учредения - най-малко толкоз са палестинците, които починаха по време на израелските бомбардировки над линията Газа и килимните бомбардировки.

Израелците не стремяха изключително да скриват, че се отнасят към палестинските цивилни, меко казано, с пренеблежение, в случай че не и с пренебрежение, и не имат намерение да ги щадят.

„ споделя пред IA Regnum заместник-директоръ “т на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към Националния проучвателен университет „ Висша школа по стопанска система “ Дмитрий Суслов,.

Не е изненадващо, че МНС през януари дефинира събитията като геноцид. Израелските водачи се пробваха да се защитят по потвърдения метод – т.е., обвинявайки обвинителите в антисемитизъм.

Бенямин Нетаняху напряко съобщи, че издаването на заповед ще бъде. Тази скица обаче не проработи.

След тези фотоси и видеоклипове на голям брой жертви и опустошения в Газа, изказването на турския президент Реджеп Ердоган, че Нетаняху е новият Хитлер, се посреща с схващане в доста страни.

Следователно МНС има всички морални учредения за издаване на заповед -

„ изяснява за Regnum съветският политолог Антон Хащенко.

Но с огромна степен на възможност съдът няма да употребява това право - просто тъй като Съединени американски щати се съгласиха с молбата на Нетаняху и взеха решение да го прикрият.

Три претекста

За това Съединените щати имат три значими претекста. На първо място е имиджовия. - изяснява Антон Хащенко.

Всъщност през цялото време на спора Вашингтон поддържа освен дейностите на Израел, само че и неговите оправдания, да вземем за пример тезата на Тел Авив, че офанзивата против болничното заведение Ал-Ахли в Газа е осъществена от самите палестинци.

Второ, има политически претекст.

изяснява Дмитрий Суслов.

В актуалната обстановка, когато американската администрация се нуждае от единството на всички съдружници в битката против „ (както го назовава президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън ) или (авторство на английския министър председател Риши Сунак ), такова разделяне е недопустимо.

Трето, Байдън не може да си разреши ново външнополитическо проваляне по време на продължаващата предизборна акция.

„ споделя Антон Хашченко.

" Чудовищно двуличие "

Затова американците към този момент са се намесили и, както наподобява, няма да има заповед. В края на краищата Вашингтон разполага освен с всички принадлежности, с цел да принуди МНС да вземе „ вярното “ решение, само че също по този начин и с опита в потреблението на тези принадлежности.



споделя Дмитрий Суслов.

Проблемът обаче е, че в случай че МНС в последна сметка откаже да издаде заповед - без значение след директно или подмолно изнудване от страна на Съединените щати - тогава това ще бъде дребна победа за Израел, само че в това време и огромно проваляне за Запада като цяло. И с имиджови, и с политически, и стратегически последствия.

„ изяснява Дмитрий Суслов. Ако използваме образеца с отношението на МНС към Русия и Израел, тази разлика ще бъде забележима безусловно за всички.

Всъщност има демонстративна разлика в отношението към западните страни (включително Израел, който, става известно, може всичко, в това число всеобщи убийства) и незападните страни, които могат да бъдат упрекнати във всевъзможни, включително, и митични закононарушения на политическа основа.

„ обобщава Дмитрий Суслов.

И в случай че излизането стане необятно публикувано, тогава Западът, наред с $, МВФ и концепцията за демократична народна власт, ще загуби различен инструмент за надзор над света.

Превод: СМ

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед36764Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед23398Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед56584„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед30227Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33504Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132430Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91608Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84702Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед75561Мартин Карбовски: Наш
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР