Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи нов медиен съветник, който е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи нов медиен съветник, който е
Коментари Харесай

Нетаняху назначи за медиен съветник журналист, нарекъл Байдън негоден

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назначи нов медиен консултант, който е подлагал на критика президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Туитър, заяви вестник " Аарец ", представен от Асошиейтед прес.

организацията отбелязва, че назначението идва в миг, когато връзките сред Съединените щати и Израел са обтегнати.

Гилад Цвик, публицист от консервативна израелска телевизия, е наричал в свои туитове Байдън " некадърен " да ръководи и е казвал, че той " постепенно, само че несъмнено унищожава Америка ". Цвик също по този начин е намеквал, че поддържа погрешните изказвания на президента Доналд Тръмп, че изборите в Съединени американски щати през 2020 година са били фалшифицирани. Днес стези туитове към момента бяха онлайн, показва АП.

Както кабинетът на Нетаняху, по този начин и Цвик не дадоха отговор незабавно на молбата за коментар, съобщи АП. Преди това Цвик е работил за " Израел Хайом " - ежедневник, подкрепящ Нетаняху.

Назначението на Цвик идва в миг, когато връзките сред Израел и най-близкия му съдружник - Съединени американски щати, са обтегнати поради противоречивия проект на израелското държавно управление за реформиране на правосъдната система и поради ултранационалистическия темперамент на държавното управление, написа Българска телеграфна агенция.
Байдън обществено изрази угриженост за проекта на държавното управление на Нетаняху за смяна на правосъдната система, който провокира всеобщи митинги, продължаващи ежеседмично, даже и откакто проектът беше спрян.

На фона на напрежението Байдън до момента отхвърляше на Нетаняху нормалната покана за посещаване в Белия дом след изборната му победа в края на предходната година.

Критиците упрекват Нетаняху, че той намерено поддържа републикански претенденти за президент на Съединени американски щати, както и речта му пред Конгреса през 2015 година, която беше възприета като неуважение към администрацията на Обама по отношение на нуклеарното ѝ съглашение с Иран. Нетаняху твърди, че връзката на Израел със Съединени американски щати е неразрушима, и омаловажава всевъзможни разриви като различия сред другари, отбелязва АП.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР