Израелският премиер Бенямин Нетаняху коментира решението на американския премиер Доналд

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху коментира решението на американския премиер Доналд
Коментари Харесай

Израелският премиер: Националната идентичност на Израел получава признание

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разяснява решението на американския министър председател Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел с преместването на посолството на Съединени американски щати в града. 

" Нашата историческа и национална еднаквост получава значими проявления всеки ден, само че това е в действие изключително за през днешния ден ", съобщи Нетаняху във видео, качено в акаунта му във Facebook.

" Разбира се, ще има какво да прибавя към това денем по въпроса за Йерусалим ", сподели израелският министър председател, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

По-късно Нетаняху взе участие в дипломатическа конференция, само че избегна да разяснява решението на Тръмп.

Той разгласи единствено, че връзките с арабските страни се затоплят, само че Израел надали ще може да подпише мирни контракти с арабските страни без съглашение с палестинците. 

В същото време палестинските управляващи оповестиха, че решението Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел ще бъде " целувка на гибелта " за мирния развой в Близкия изток. 

Много международни водачи също се оповестиха срещу концепцията, като доста от тях настояха решението да бъде оставено на израелците и палестинците. 

В същото израелски министри приканиха решението на Тръмп да бъде последвано и от другите международни водачи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР