Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза днес, че Израел е готов

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза днес, че Израел е готов
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел е готов да изнася повече природен газ за Европа през Италия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели през днешния ден, че Израел е подготвен да изнася повече природен газ за Европа през Италия, твърдейки своя италиански сътрудник Джорджа Мелони, че в съдействието сред двете страни има огромен неизползван капацитет, предават Ройтерс и ДПА.

Нетаняху е на тридневна аудиенция в Рим, по време на която организира срещи с политически и бизнес водачи.

В малко изказване след диалозите си с Мелони Нетаняху не загатна всеобщите митинги в своята страна поради противоречивата правосъдна промяна или изненадващото изказване на Саудитска Арабия за възобновяване на връзките ѝ със върлия зложелател на Израел - Иран.

Israel ready to help Italy become energy hub – Netanyahu

Вместо това той предложи да бъдат задълбочени връзките сред Израел и Италия в редица области, в това число водоснабдяването, киберсигурността и енергетиката.

" Искаме да ускорим газовите доставки за Европа през Италия ", сподели Нетаняху, без да дава повече детайлности, по-специално за размерите на предлаганите доставки.

" Италия споделя, че желае да се трансформира в хъб за енергийни доставки за Европа. Подкрепяме това и имаме ресурси от газ, които в този момент изнасяме, като бихме желали да правим по-голям експорт на газ за Европа през Италия ", добави израелският министър председател.

Италия се пробва да откри сурогат на внасяните от Русия енергийни първични материали след началото на съветската инвазия в Украйна предходната година и желае да се възползва от това, като се трансформира във значима директна страна за транспорт на газ от Северна Африка и Средиземноморието, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Израел подписа през ноември предварителни контракти с енергийните компании " Ени " и " ТоталЕнърджис ", които да им разрешат да стартират проучвателни действия за рандеман на природен газ в подтекста на съглашението за морската граница с Ливан.

" Сега " Ени " взе участие в нашите газови планове, само че считаме, че можем да издигнем съдействието на надалеч по-високо равнище ",  каза Нетаняху. Той добави, че италиански и израелски министри ще се срещнат в Израел през идващите месеци за осъществяване на двустранни договаряния.

" Вероятно ще обсъдим десетина области на двустранно съдействие от изгода както за Италия, по този начин и за Израел ", сподели израелският министър председател.

В изявление за печатно издание преди визитата си в Рим Нетаняху сподели, че ще изиска от Мелони да признае Йерусалим за столица на Израел. На конференцията след двустранните договаряния обаче нито той, нито Мелони повдигнаха този въпрос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР