Израелският пътнически самолет, с който утре съветници на премиера Бенямин

...
Израелският пътнически самолет, с който утре съветници на премиера Бенямин
Коментари Харесай

Израелската делегация, която утре ще отпътува за ОАЕ, ще прелети над Саудитска Арабия

Израелският пътнически аероплан, с който на следващия ден съветници на премиера Бенямин Нетнаяху и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще отпътуват за Обединените арабски емирства, ще прелети над Саудитска Арабия. Това съобщи добре информиран източник на Ройтерс.

Израелският народен авиопревозвач "Ел Ал " ще транспорти делегациите до Абу Даби за договаряния, на които ще бъдат конкретизирани последните елементи от пакта за нормализиране на връзките сред ОАЕ и Израел. Помолен да разяснява дали самолетът ще прелети над Саудитска Арабия, веднага като времетраенето на полета ще бъде 3 ч. и 20 мин., източникът, който пожела да остане неизвестен, защото маршрутът към момента не е публично разгласен, отговори утвърдително. Това ще е първото обществено оповестено нахлуване на формален израелски аероплан в саудитското въздушно пространство.

Днес съветникът в Белия дом Джеред Къшнър дефинира подписаното наскоро съглашение сред Израел и ОАЕ като исторически пробив, който приготвя почвата и за останалите арабски страни да последват образеца на емирствата. Къшнър обаче не загатна дали в скоро време може да се чакат още такива съглашения, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Американският президентски консултант сподели това в наличието на Нетаняху и съветника по националната сигурност към Белия дом Робърт О'Брайън. Утре Къшнър ще бъде в делегацията, която ще лети за ОАЕ. Самият полет има доста алегорично значение и ще бъде извънредно значима стъпка към предстоящото цялостно нормализиране на връзките сред Израел и емирствата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР