Това в пълна сила важи за една млада жена –

...
Това в пълна сила важи за една млада жена –
Коментари Харесай

В Абсурдистан невинният е виновен, а виновният – винаги оневинен!

Това в цялостна мощ важи за една млада жена – М.К., която 8-ми месец е с отнета шофьорска брошура, неразбираемо за какво. Нали знаете онази приказка, основана от националния талант, че за кокошка няма амнистия, а за кон няма закон. Такова е ситуацията у нас във всяка една сфера, но най-видимо е на пътя – джигити със скъпи лимузини препускат със страшна скорост и убиват на място, политици и други известни или просто заможни вършат произшествия, само че за тях има единствено привилегии, без отговорности.

Не е по този начин обаче за елементарния, съзнателен и беззащитен човек – върху него всички репресивни институции стоварват юмруците си с цялата допустима законова суровост. Днес тук ще ви опиша една такава история.

Ще употребявам букви, заради досъдебното произвеждане и опазил ни Бог да нарушаваме законите и разпоредбите в страната!

В забутано малко градче на занемарения Пернишки район, където има ограничаване на скоростта за 40 км става ПТП, при което млада учителка - М.К., усърден и виновен човек и лидер, е ударена странично от различен водач, пропуснал да закара автомобила си на механически обзор, а дългия спирачен път от близо 20 метра демонстрира, че и не е карал с допустимата скорост. Жената е карала по път без преимущество, спряла е на знак „ стоп ”, когато другата кола, идваща от път с преимущество и с висока скорост, я удря.

При злополуката единствено М.К. е ранена, има междинна телесна щета /счупена кост на тазобедрената става/ и е закарана в болничното заведение в огромния град. Там първо я тестват с дрегер за алкохол и опиати, както е редът и

резултатите са с НАПЪЛНО ОТРИЦАТЕЛНИ.

Полицията обаче принуждава младата жена да даде и кръвна проба, макар резултатите от дрегера. Вземат й кръв откакто преди този момент са й дали обезболяващи!?

Самата проба е направена с огромни компликации, заради тънките й вени, затова  успяват да източат напълно малко, незадоволително количество, третирайки местата със алкохол. Криво-ляво 3-4 медицински служителки се редуват и сколасват от двете й ръце да вземат единствено 1 проба, при разпоредени 6 такива – 4 за опиати и две за алкохол. Дори охраняващият служител на реда се обадил на началството, че не съумяват да вземат задоволително кръв и по този начин било разпоредено да се спре.

Цял месец по-късно служителите на реда се обаждат и споделят, че кръвната проба е дала позитивен резултат за съществуване на алкохол – 0,82! Ако се чудите по какъв начин по този начин дрегерът регистрира, че няма съществуване на алкохол, а кръвната проба внезапно демонстрира друго – прави сте. М.К. и всички, които я познават са наясно, че тя не близва алкохол, не пие хапчета и не се дрогира.

Вземат книжката на дамата, връчват й един акт и без никакви други пояснения, я оставят в незнание.

Тя е пуснала възражения на всички места – в полицейското поделение, в прокуратурата, само че до момента, 8 месеца по-късно младата жена е без шофьорския си документ, без публични пояснения от страна на полиция и прокуратура, без изясненост за какво тъкмо е осъдена, като се изключи че единствено тя е пострадала от злополука, която не е провокирала.

Така и това се случва на естествените, елементарните хора у нас и аз тук и в този момент ви описах една действителна, мистериозна преживелица на пътя. На фона на безбройните смъртоносни произшествия у нас, по които държим палмата на шампионата измежду страните от Европейски Съюз. През март т.г. стана ясно, че

България оглавява класацията за най-вече смъртни случаи при произшествия в Европейския съюз и за предходната година.

Предварителните данни бяха оповестени от Европейската комисия. Пътищата у нас остават най-опасните, като смъртните случаи при пътни произшествия са 82 на 1 милион.

Тях ги провокират джигити, политици, силиконки, попфолк певачки и впрочем, присвоили си привилегии посредством подкупи, корупция, подкупничество и други нис/з/ки пристрастености, които шпорят с безобразна скорост и мнооого рядко някой от тях може да бъде наказан, най-вече условно.

Така се случва „ правосъдната промяна ”, битката с корупцията и шуробаджанащината в живота на съзнателния жител,

на почтения човек, който съблюдава разпоредбите и законите в клетата ни държавица. Но става изкупителна жертва на институциите, които устояваме сякаш и с цел да ни бранят от несправедливости!

Пък след това дано отново се чудят за какво хората псуват наред и политици, и служители, работещи в държавни и общински ведомства. Със сигурност има за какво.

 

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Novini.bg

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР