Израелският нападател Сагив Йехезкел, който беше уволен от Анталияспор и

...
Израелският нападател Сагив Йехезкел, който беше уволен от Анталияспор и
Коментари Харесай

Арестуваният в Турция Йехезкел ще бъде депортиран

Израелският нападател Сагив Йехезкел, който беше уволен от Анталияспор и беше арестуван поради дейностите по време на мача против Трабзонспор, е бил освободен, като е била издадена заповед за неговата депортация, заяви турската държавна телевизия ТРТ Спорт.

В изказването си пред полицията Йехезкел е споделил: „ Не съм направил нищо, с цел да предизвиквам който и да било. В последна сметка измежду заложниците от линията Газа има и израелски бойци. Аз съм човек, който има вяра, че този 100-дневен интервал би трябвало да завърши. Искам войната да свърши. Затова демонстрирах лентата на ръката си. Нямам нищо общо с политиката. “

Вчера откакто означи гол, Йехезкел показал лента на ръката си с надпис „ 100 дни. 7.10 “. Надписът отбелязва. Той стартира нападението на бойци на „ Хамас “ на израелска територия.

Министърът на защитата на Турция Йълмаз Тунч е съобщил, че против футболиста е почнало правосъдно следствие на съображение „ обществено подбудителство на обществеността към неприязън “. Той е издал заповед за депортирането му, показва турската телевизия НТВ.

Ройтерс пък цитира думите на военния министър на Израел Йоав Галант, който е декларирал, че със задържането на израелския нападател Турция „ обслужва „ Хамас “ и на процедура служи като негов изпълнителен орган “.

Министърът е припомнил бързата помощ, която страната му е оказала на Турция след разрушителните трусове от предходната година и е нарекъл акта на задържане на футболиста „ демонстрация на двуличие и непризнателност “, показва още организацията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР