Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че идеята за създаване на

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че идеята за създаване на
Коментари Харесай

Нетаняху: Идеята за палестинска държава е в противоречие със сигурността на Израел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че концепцията за основаване на палестинска страна би била в несъгласие със сигурността на Израел. На конференция Нетаняху се зарече да продължи офанзивата в Газа " до цялостна победа ". Много страни, в това число Съединените щати, приканиха за основаването на палестинска страна. Представители на Вашингтон обявиха, че няма да разрешат очевидното отменяне на палестинския суверенитет от страна на Нетаняху да ги спре да упорстват по въпроса пред израелските си сътрудници. 
Унищожаване на Хамас, цялостна демилитаризация под израелски надзор и гражданска администрация, която не проповядва унищожаването на Израел. Има хора, които споделят, че в случай че влезем при тях в този момент, ще можем последователно да сменим държавното управление. Бих споделил, че искам това. Готов съм също по този начин да намеря страни от района, които биха подкрепили тази филантропична акция.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Бунтовниците хути ще обезпечат безвредно прекосяване на китайски и съветски кораби в Червено море. Това съобщи управлението на групировката. Те обаче ще продължат да поддържат офанзивите против търговски плавателни съдове в отговор на войната на Израел в Газа. По-рано Хутите изстреляха ракети по различен търговски транспортен съд, благосъстоятелност на Съединените щати, единствено няколко часа след новата серия военни удари на Вашингтон против групировката в Йемен. Президентът Джо Байдън призна, че американските удари против хутите за момента не възпират нападенията на групировката в Червено море.
Последните удари са били точни и директни. Йеменските въоръжени сили акцентират, че отговорът на американските и английските закононарушения неизбежно следва и всяко ново закононарушение няма да се случи без възмездие и наказване.
Яхия Сари, боен представител на хутите

Междувременно пораства и напрежението по северната граница на Израел. Най-малко три ракети са били изстреляни по израелската страна на Голанските възвишения. Според израелската войска ракетите, изстреляни от територията на Сирия, са паднали на открити пространства. Според сирийски медии това е вторият случай тази година, когато проирански милиции, свързани с " Хизбула ", изстрелват ракети от Сирия към Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР