Израелският кабинет одобри днес спорния държавен бюджет за 2024 г.

...
Израелският кабинет одобри днес спорния държавен бюджет за 2024 г.
Коментари Харесай

Израел гласува 15 млрд. долара за войната през 2024 г.

Израелският кабинет утвърди през днешния ден противоречивия държавен бюджет за 2024 година с ремонти, с които се прибавят 55 милиарда шекела (близо 15 милиарда долара) поради продължаващата повече от три месеца война с " Хамас ", оповестиха министерството на финансите и кабинетът на премиера, представени от " Ройтерс ".

С войната на Израел против палестинското ислямистко придвижване, която през вчерашния ден мина 100 дни, поправките в бюджета ще включват повече пари за защита и обезщетения за засегнатите от спора, както и повече средства за опазване на здравето, полиция, обществени помощи и обучение.

Като цяло общите разноски през 2024 година ще възлизат на 582 милиарда шекела (над 155 милиарда долара), което е с към 70 милиарда шекела (близо 19 милиарда долара) повече от в началото оферти бюджет и след общи съкращения за 20 милиарда шекела (над 5 милиарда долара).

Министерството на финансите планува бюджетният недостиг да бъде 6,6 % от брутния вътрешен артикул за тази година.

Миналата година Израел утвърди двугодишен бюджет за 2023 година и 2024 година, само че войната в линията Газа разклати държавните финанси, което наложи промени в бюджета и спомагателни разноски, отбелязва " Ройтерс ".

Одобряването на бюджета евентуално ще провокира угриженост в Централната банка на Израел, която упорства държавното управление да понижи още повече разноските и да увеличи налозите, с цел да предотврати повишаването на недостига.

В бюджета са планувани някои нараствания на налозите през тази година за цигарите и тютюневите произведения, както и върху банковите облаги.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР