Израелският гранд Макаби (Тел Авив) тази вечер направи значителна стъпка

...
Израелският гранд Макаби (Тел Авив) тази вечер направи значителна стъпка
Коментари Харесай

Макаби Тел Авив победи Зоря Луганск в отложен мач от Лигата на конференциите

Израелският гранд Макаби (Тел Авив) довечера направи забележителна стъпка към обезпечаването на място в идващия стадий на Лигата на конференциите с триумф с 3:2 над украинския Зоря (Луганск). Срещата от група В се игра през днешния ден без аудитория на неутралния терен в Бачка Топола (Сърбия).

По стратегия мачът беше плануван за 26-и октомври, само че УЕФА го насрочи за през днешния ден от съображения за сигурност. Израелските тимове не могат да одобряват противниците си на своя територия поради военните дейности сред армията на страната и групировката Хамас, които започнаха на 7-и предишния месец.

С днешния триумф Макаби (Тел Авив) събира 9 точки от 4 мача, заема 2-ото място на 1 от водача Гент (Белгия). Двубоят обаче имаше съвсем пряк темперамент, защото Зоря е на 3-ата позиция с 4, а до края остават два кръга.

Мачът приличаше на първия дуел сред двата състава, който израелците отново завоюваха, само че с 3:1. Днес Еран Захави даде преднина на Макаби във 2-ата минута на добавеното време на втората част, а в границите на 15 минути след началото на втората Дор Перец усили преднината им на 3:0.

Украинците подвигнаха оборотите и върнаха две попадения в края на срещата посредством панамеца Едуардо Гереро и Ихор Хорбач в 89-ата минута, засякъл центриране на Денис Антюх от ляво./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР