Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се възмути

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се възмути
Коментари Харесай

Любо Ганев: Букмейкърите дават в пъти повече пари от държавата

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се възмути от препоръчаните промени в Закона за хазарта, свързани с рекламата на хазартни игри.

Измененията плануват възбрана на рекламата на
хазартни игри както в радио и телевизионни стратегии, по този начин и в печатни творби и електронни медии, в това число електронни уеб сайтове.

“Хазартните оператори дават повече пари за спорт от страната. 80 млн. лева е бюджета на страната за спорт. Хазартните компании дават в пъти повече. Сега няма да могат да ги дават, в случай че законопроектът бъде признат. Ще бъдат отрязани обществените разноски. Пари за спорт значи по-здрава нация и по-малко пари за опазване на здравето ", сподели в утринния блок на Нова телевизия президентът на волейболната федерация Любомир Ганев

Той подсети, че има доста други браншове с големи облаги, които не дават нищо за спорта. " Ако отрежем тези пари от хазартните оператори, доста клубове ще приключат активността си. Парите за спорт идват и от държавния състезателен тотализатор. Ако забранят и рекламата на тотото? Не знам за какво го вършат ", възмути се легендата на волейбола у нас.

" Общата инвестиция на хазартните компании за реклама е над 100 млн. лева годишно. Ние се опитваме да продадем продукта волейбол. Спортът и медиите ще бъдат наранени фрапантно. Преди 2 година отново имаше такива хрумвания. Но в този момент стана доста бързо. Спортът е най-недофинансиран. За доста други браншове има дотации. Турската волейболна федерация има 85 милиона евро годишно - повече от бюджета на нашето министерство на спорта. Защо не задължат енергийния бизнес или застрахователния бизнес да дават пари за спорт, откакто режат парите от хазартните оператори? ", попита Любо Ганев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР