Израелските заложници, държани в Газа, ще бъдат освободени само при

...
Израелските заложници, държани в Газа, ще бъдат освободени само при
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас: Израелските заложници ще бъдат освободени само при нашите условия

Израелските заложници, държани в Газа, ще бъдат освободени единствено при изискванията на " Хамас ", съобщи през днешния ден в телевизионно послание водачът на ислямистката формация Исмаил Хания, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1346
Хания сподели, че групировката е предала позицията си на Катар и Египет, и тя се основава на " цялостното преустановяване на експанзията " против палестинците, съчетано с оказване на помощ и осъществяване на техните обективни претенции, съобщи Ройтерс.

" Заложниците ще бъдат освободени единствено при изискванията, сложени от съпротивата ", сподели водачът на " Хамас ".

По време на нападението си на израелска територия на 7 октомври " Хамас " отвлече към 250 души, 129 от които съгласно израелските управляващи към момента са държани в линията Газа, показва Агенция Франс Прес.

Хания също по този начин разгласи, че " Хамас ", който управлява линията Газа от 2007 година, е отворен за основаването в края на войната на единно палестинско държавно управление на тази територия и на Западния бряг, където е централата на Палестинската автономност.

" Получихме доста начинания по отношение на вътрешната (палестинска) обстановка и сме отворени за концепцията за национално държавно управление за Западния бряг и Газа ", сподели той.

Хания също по този начин уточни, че " с всеки минал ден съпротивата и нейната убеденост в успеха стават все по-силни ". " Врагът е жертван да бъде победен ", добави той.

" Тази експанзия ще завърши под ударите на съпротивата и упоритостта на нашия народ. Окупаторът няма различен избор, с изключение на да се преклони пред волята на нашия народ ", означи водачът на " Хамас ".

Хания, който се намира в Катар, съобщи, че " заговорът за изселване на палестинския народ няма да успее ", откакто двама извънредно десни израелски министри се оповестиха за непринудено овакантяване на линията Газа от палестинците, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР