Израелските военни стегнаха в обръч Газа от три страни. Бомбардират

...
Израелските военни стегнаха в обръч Газа от три страни. Бомбардират
Коментари Харесай

Израел стяга в обръч Газа, бригадите Изедин ал Касам: Очаквайте военните си в черни чували

Израелските военни стегнаха в обръч Газа от три страни. Бомбардират се квартали в града. Паралелно се правят интервенции и на Западния бряг. На този декор американският държавният секретар Антъни Блинкен дойде в Тел Авив, ще упорства за филантропични паузи във военните дейности

Началникът на израелския общоприет щаб ген.-лейтенант Херци Халеви сподели, че армията е стигнала до " сърцето на Северна Газа ". А представителят на израелските сили разгласи, че военните са завършили с обкръжаването на града.

" Понятието " преустановяване на огъня " не стои на масата. Силите за защита на Израел водят война, с цел да унищожат " Хамас ", сподели представителят на израелските сили Даниел Хагари.

От " Хамас " дадоха отговор, че Газа ще бъде проклинание за Израел и израелците би трябвало да чакат още връщане на техни военни в черни чували. Изявлението е на представител на " Бригадите Изедин ал Касам ".

През нощта продължи и обстрелът на север сред израелската войска и " Хизбула ", часове преди в Ливан ръководителят на тази формация Хасан Насрала да излезе с първи обществен коментар за войната. Действията на " Хизбула " се наблюдават и от Съединени американски щати, като на този стадий Вашингтон няма данни тя да е подготвена за разкриване на действителен втори фронт.

Американският държавен секретар слага пред израелските водачи въпроса за обезпечаването на филантропична помощ за жителите на Газа. Той се пробва да получи заричане за " съответни ограничения ", които да понижат страданието на цивилните. Визитата е в синхрон с апелите на президента Джо Байдън за филантропични паузи в спора. Байдън ще посети и йорданската столица Аман.

За филантропично прекъсване на огъня приканват и от Организация на обединените нации, а управляващите в Газа настояват, че починалите от дейностите на Израел към този момент са повече от 9 хиляди. В разгара на военната акция против терористите от " Хамас " Израел разгласи, че прекъсва всички връзки с Газа и няма да позволява повече палестински служащи от там.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР