Израелските власти осъдиха на 10 години затвор млад мъж за

...
Израелските власти осъдиха на 10 години затвор млад мъж за
Коментари Харесай

Осъдиха на 10 г. затвор младеж от Израел, заплашвал с бомбени атаки еврейски училища в САЩ

Израелските управляващи осъдиха на 10 години затвор млад мъж за бомбени закани против летища, а също против центрове и учебни заведения на еврейската общественост в Съединени американски щати, отправени сред 2016 и 2017 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Двайсетгодишният мъж ще би трябвало да заплати и санкция от 60 000 шекела (16 000 долара), заяви през днешния ден съдът в Тел Авив.
Младежът - израелец, който съгласно медиите има и американско поданство, бил задържан предходната година в Южен Израел. Той провокирал насилствени евакуации на разнообразни места в Съединени американски щати и оказал помощ за обвиняванията, че президентът Доналд Тръмп е предизвикал вълна от антисемитизъм.
Младият мъж е заплашвал също американски сенатор и цели в Австралия и Нова Зеландия.
Според съда той е отправил от 2015 година към 2000 закани по телефона или посредством имейл, употребявайки технология за скриване на самоличността.
В присъдата се споделя, че тогавашният младеж е предложил услугите си в интернет уеб страницата АлфаБей Маркет от така наречен "тъмна мрежа ", като получавал по 40 $ за позвъняване в частен дом със опасност за ликвидиране, 80 $ за опасност против учебно заведение и 500 $ за бомбена опасност против аероплан.
За "труда си " младежът получил равностойността на 873 179 шекела в криптовалутата "биткойн ". Той е наказан също за изнудване със закани, разпространение на лъжлива информация, провокирала боязън и суматоха, и за пране на пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР