Израелските сили са извършили арести в най-голямата функционираща болница в

...
Израелските сили са извършили арести в най-голямата функционираща болница в
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма да се поддаде на международен натиск

Израелските сили са направили арести в най-голямата функционираща болница в Газ. Това оповестиха представители на здравните служби и военните. В четвъртък израелските сили нахлуха в болница " Насър " в Хан Юнис. Те обявиха, че търсят бойци в заведението и са арестували минимум 100 обвинени на територията му. Хамас отхвърля изказванията, че неговите бойци употребяват медицински центрове за прикритие. Двама освободени израелски заложници обаче обявиха, че са били държани в Насър, а Израел разгласява фотоси и видеоклипове в поддръжка на изказванието си, че групировката работи в медицински комплекси. Израелското навлизане в болничното заведение провокира паника за пациентите, медицинските служащи и разселените палестинци, които се укриват там. Израелските проекти за взлом на Рафа също провокираха интернационална угриженост, че сходни дейности ще влошат внезапно филантропичната рецесия в анклава.

От своя страна израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че няма да се поддаде на интернационалния напън за реализиране на съглашение преди военната агресия на страната му в Рафа.
Онези, които желаят да ни попречат да действаме в Рафа, всъщност ни споделят - загубете войната. Аз няма да вземам участие в това. Политическата акция, която повеждам с моите съдружници, ни разрешава да действаме с невиждана независимост на деяние в продължение на пет месеца - нещо, което не се е случвало във войните на Израел.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

„ И желая да ви кажа, че това не е даденост. Постигаме го с вашата поддръжка, жители на Израел, няма да се поддадем на никакъв напън “, добави Нетаняху.

Продължават и опитите за реализиране на дълготраен мир в анклава. Ръководителят на Хамас Исмаил Хания упрекна Израел за неналичието на прогрес в постигането на съглашение за преустановяване на огъня в Газа. Хания добави, че Хамас няма да одобри нищо по-малко от цялостно преустановяване на военните дейности, евакуиране на Израел от анклава и " повдигане на несправедливата блокада ". Междувременно в Лондон се организира шествие в поддръжка на мира в Близкия изток. По данни на Столичната полиция, управляващите са арестували 12 души. Според Кампанията за взаимност с Палестина, която провежда събитието, в него са взели участие към 250 000 стачкуващи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР