Израелските сили атакуваха Хан Юнис в южната част на Ивицата

...
Израелските сили атакуваха Хан Юнис в южната част на Ивицата
Коментари Харесай

Газа обяви над 22 хиляди жертви, Израел напредва на юг

Израелските сили нападнаха Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа с танков огън и въздушни удари във вторник, споделиха поданици, а израелските сухопътни войски и бойците на Хамас също се борят в други елементи на опустошения палестински анклав, предава Ройтерс.

Израел съобщи, че неговите войски са умъртвили десетки екстремисти в северната част на Газа през последния ден. Жителите на региона обаче описаха, че израелски танкове са обстрелвали елементи от бежанския лагер Ал-Бурейдж в централната част. Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че 207 души са били убити през последните 24 часа, с което общият регистриран брой на палестинските жертви надвиши 22 000 за близо три месеца на война в управлявания от Хамас анклав.

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че интервенциите на юг към Хан Юнис са фокусирани върху региони над мрежата от тунели, където се счита, че се крият водачите на Хамас.

" Стигаме до тях по всички способи. Вече има сражения и за жалост там има и заложници също ", сподели той на войските в Газа в фрагменти, показани по израелската телевизия.

Последните борби се състояха, откакто Израел разгласи проекти да изтегли част от войските си, сигнализирайки за нова фаза във войната против Хамас на фона на световната угриженост за тежкото състояние на жителите на Газа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР