Израелски войници застреляха 13-годишен палестинец при сблъсъци на Западния бряг

...
Израелски войници застреляха 13-годишен палестинец при сблъсъци на Западния бряг
Коментари Харесай

Израелски войници убиха 13-годишно момче

Израелски бойци гръмнаха 13-годишен палестинец при конфликти на Западния бряг късно нощес, съобщи „ Дейли Сабах “, базирайки се на палестинското министерство на опазването на здравето.

13-годишният Аркан е бил убит в гърдите при конфликти в бежански лагер във Витлеем, ситуиран в южната част на Западния бряг. Погребението на момчето ще бъде по-късно през днешния ден.

Израелските въоръжени сили оповестиха, че техни бойци са щурмували лагера, с цел да извършат арести, когато е почнал „ принудителен протест “. Според Израел палестинци са хвърляли бомби и гранати по техните бойци. Армейците, от своя страна, отвърнали с патрони.

Бежанският лагер е част от Западния бряг, за който се допуска, че е под палестински надзор. Въпреки това обаче израелската войска постоянно щурмува лагери в този регион. Това е следващият регистриран смъртен случай на палестинец.

През последните месеци напрежението сред Израел и Палестина се усили до алено, което докара и до конфликти в линията Газа. Масло в огъня наля решението на американския президент Доналд Тръмп да реалокира американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, с което призна града за столица на Израел.
Снимка: БТА/ XINHUA
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР