Израелски правителствен говорител изключи възможността за временно примирие в Газа

...
Израелски правителствен говорител изключи възможността за временно примирие в Газа
Коментари Харесай

Израел: Няма да има спиране на огъня и временно примирие с Хамас

Израелски държавен представител изключи опцията за краткотрайно помирение в Газа и опроверга тиражираните в медиите известия за вероятно ново съглашение с " Хамас ", уредено с задгранично ходатайство, което да включва прекъсване на боевете в подмяна на освобождение на заложници, съобщи Ройтерс.

" Що се отнася до тиражираната информация за сделки за помирение, Израел няма да се откаже от унищожаването на " Хамас ", връщането на всички заложници и оj премахването на опасността за сигурността на Израел, произлизаща от Газа ", съобщи на брифинг формалният представител. " Няма да има прекъсване на огъня. Вече имаше филантропични паузи в боевете. Но това съглашение беше нарушено от " Хамас ".

Най-малко 210 палестинци са починали при израелски набези в линията Газа през последните 24 часа, оповестиха следените от " Хамас " управляващи в палестинския анклав, представени от ДПА.

Над 380 души са ранени, съгласно публикуваното през днешния ден известие, с което общият брой на жертвите от началото на войната на 7 октомври става минимум 25 700.

Данните не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на палестинските здравни управляващи съобщи, че телата на доста от починалите към момента са затрупани под руините или лежат по улиците. Спасителните екипи не могат да стигнат до тях поради боевете.

През последните дни изключително се ожесточиха сраженията в региона на южния град Хан Юнис, където Израел си е сложил за задача да унищожи огромната подземна мрежа от тунели и да открие командирите на " Хамас ".

Палестинският Червен полумесец заяви през днешния ден, че трима души са били убити при израелски офанзиви покрай една от лечебните заведения на организацията в Хан Юнис. Двама души са били ранени.

Израелските бомбардировки и последвалата наземна интервенция против Газа бяха провокирани от най-жестокото кръвопролитие в израелската история, осъществено на 7 октомври от терористи от " Хамас " и други палестински екстремистки организации. От израелска страна бяха убити 1200 души.

По данни на армията на Израел от началото на сухопътното нахлуване в Газа са починали 220 израелски военнослужещи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР