Израелски народен избраник е бил убит при престрелка с нападатели,

...
Израелски народен избраник е бил убит при престрелка с нападатели,
Коментари Харесай

2 жертви и най-малко 15 са ранените след атаката в ивицата Газа

Израелски национален фаворит е бил погубен при престрелка с нападатели, пристигнали от линията Газа, съобщи Франс прес, като се базира на израелските локални управляващи.

Жертвата е ръководител на районен съвет, сплотяващ няколко обитаеми места в Израел, които са гранични със североизточната част на линията Газа. Жертвата бе разпозната като Офир Либещайн, се споделя в изказване на регионалния съвет на Шаар Негев, който разяснява, че мъжът е бил погубен при престрелка с терористи.

Същевременно израелската войска сподели, че нейни военни водят сухопътни сражения в няколко обитаеми места към линията Газа против бойци, които са  проникнали на израелска територия по суша и по море, съобщи Франс прес, като цитира израелския боен представител Ришар Хеч. Той не навлезе допълнително детайлности, само че съобщи единствено, че има ранени.

Въоръженото крило на палестинското ислямистко придвижване Хамас изстреля стотици ракети рано тази заран по Израел от линията Газа. Така се постави завършек на помирение, което беше значително спазвано след траялата пет дни борба сред Израел и палестинците от Газа през май, показва Франс прес. Военният пълководец на палестинската формация " Хамас " Мохамед Дейф разгласи началото на " военна интервенция " против Израел в изказване тази заран. Той сподели, че интервенцията на Хамас цели да постави завършек на израелските нарушавания, съобщи ДПА.

Сирени отекнаха поради палестинските ракетни удари в редица обитаеми места. Вой на сирени бе чут тази заран и в Тел Авив. При ракетния обстрел на Хамас бе убита една израелка от град Гедера. Жертвата е на към 60 години. Двама души са потърпевши там съществено. Ранени  и вреди са били нанесени при обстрела и в израелските градове Явне и Ашкелон. Поразена е била и къща в Тел Авив, съгласно израелски военни източник.

Общо до момента ранените на израелска територия са 15.

След началото на палестинските ракетни удари тази заран стотици поданици на североизточната част на линията Газа са почнали да напущат домовете си, съобщи Франс прес. Мъже, дами и деца, пренасящи персонални движимости и одеяла се насочва към вътрешността на линията.

По-рано през днешния ден израелската войска разгласи, че е почнала да нанася въздушни удари по цели на Хамас в Газа. Израелската войска сподели, че нейни военни са почнали да работят и във вътрешно на Газа, само че не навлезе в детайлности, показва Ройтерс.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че Хамас е почнала война против Израел, само че че Израел ще победи. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху също съобщи, че Израел е във война и че ще победи, а врагът ще бъде осъден. Йоав Галант пък утвърди решение за готовност на резервистите поради ескалацията на напрежението, съобщи говорителка на израелското министерство на защитата.

В телефонен диалог с израелската медия Ен 12 Нюз от Нир Оз, израелски кибуц покрай Газа, израелка, представяща се като Дорин, описа, че въоръжени мъже са нахлули в дома й  и се пробва да отворят бомбоубежището, в което тя се  укрива. Жената обезверено моли за помощ и споделя, че мъжът й към този момент съумява да държи вратата на бомбоубежището затворена. Жената споделя за отекваща пукотевица в къщата, съобщи Ройтерс.

Израелците в регионите към линията Газа са призовани да си стоят в домовете и да следват напътствията на управляващите.-

Израелски медии оповестиха, че въоръжени мъже са разкрили огън по минувач в израелския град Сдерот, в Южев Израел. Кадри в обществени медии демонстрират, както наподобява, конфликти, по градски улици, и въоръжени мъже с джипове обикалящи из полета.

Пред израелското военно радио израелка, представяща се като Двир от кибуца Беери, споделя, че е било обявено, че терористи са проникнали в кибуца и че се чува пукотевица. Жената сподели, че се укрива в бомбоубежище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР