Израелски лекари са спасили живота на лидера на Хамас в

...
Израелски лекари са спасили живота на лидера на Хамас в
Коментари Харесай

Израелски лекари спасили лидера на Хамас, той им благодари с кръвта на хиляди

Израелски лекари са избавили живота на водача на Хамас в Газа Яхя Ибрахим Хасан Синвар, до момента в който той е бил в пандиза в тази страна, сподели Орит Адато, някогашен комисар на пандизите в Израел, заяви " Таймс оф Израел ".

Адато сподели, че Синвар е оживял след мозъчен израстък с помощта на интервенция, осъществена от израелски лекари, до момента в който е излежавал голям брой доживотни присъди за отвличането и убийството на двама израелски бойци през 1988 година В отговор на изказванията, че палестински пандизчии излежават присъдите си в безчовечен условия, Адато повдигна случая на Синвар и сподели, че това е единствената причина той да е жив през днешния ден.

„ Когато споделят, че не се отнасят добре с тях, бих помолила Вас и другите да се обадите на един съответен човек, Яхя Синвар, който през днешния ден е жив единствено с помощта на интервенция, която избави живота му “, сподели тя, представена от сръбския вестник " Телеграф ".

Израелски боен представител сподели, че Синвар е мозъкът на терористичните офанзиви от 7 октомври, при които починаха 1400 души, и че той е бил главната им цел при обезглавяването на управлението на Хамас.

Ави Исахаров, израелски публицист, експерт по палестинските въпроси, сподели пред Ал Джазира, че чиновници на израелския затвор са му споделили, че Синвар е бил лекуван към 2006 година, откакто е страдал от мощно главоболие.

60-годишният Синвар стана водач и член на политическото бюро на палестинската въоръжена формация Хамас през 2017 година, съгласно мозъчния концерн на Европейския съвет за интернационалните връзки. Той прекарва 24 години в пандиза и е задържан няколко пъти от израелската полиция, заяви изследователският център. Синвар излиза от пандиза, говорейки свободно иврит, откакто беше освободен през 2011 година при замяна на пандизчии против израелския боец Гилад Шалит. Смята се, че той е една от основните фигури, свързващи политбюро на Хамас с неговата въоръжена секта, бригадите Из ал-Дин ал-Касам, добави мозъчният концерн.

Говорителят на израелската войска подполковник Ричард Хехт неотдавна назова Синвар част от „ живите мъртви “, откакто го упрекна, че играе основна роля в организирането на офанзивите от 7 октомври, които убиха към 1400 души в Израел и взеха към 200 заложници. „ Вярвам, че Дейф е извършил проекта, само че същинският мозък, мозъкът зад тази офанзива, беше основно Яхя Синвар “, сподели Майкъл Милщайн, някогашен офицер от разузнаването в Израелските отбранителни сили (IDF), пред The ​​Wall Street Journal.

„ Той в действителност схваща по какъв начин израелците ще се държат, по какъв начин мислят и по какъв начин ще отговорят “, добави той.

The Times of Israel заяви, че източници за сигурност отвън Газа считат, че Мохамед Дейф и Синвар в този момент се крият в мрежа от тунели в анклава, издигнати да устоят на интензивна бомбардировка, стартирана от IDF след терористични офанзиви против общности и военни бази в Южен Израел.

Синвар е роден в палестински бежански лагер в Хан Юнис, южна Газа, съгласно The ​​Jewish Virtual Library. Учи арабски език в Ислямския университет в Газа. 

През 80-те години на предишния век работата му е била да убива поданици на Газа, които са сътрудничили на Израел, написа " The Economist ".

През 2015 година той беше избран за терорист от Държавния департамент на Съединени американски щати. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР