Израелски изследователи от Еврейския университет в Йерусалим са създали миниатюрен

...
Израелски изследователи от Еврейския университет в Йерусалим са създали миниатюрен
Коментари Харесай

Създадоха миниатюрен модел на сърце върху чип за изследване на лекарства

Израелски откриватели от Еврейския университет в Йерусалим са основали дребен работещ модел на човешко сърце върху микрочип, заяви Синхуа.

Сърцето - три пъти по-малко от оризово зърно, е оборудвано със датчици и се чака да промени метода, по който учените изследват медикаменти за сърдечни болести. Това на собствен ред може да докара до реформаторски лекувания, означават от образователното заведение. 

Миниатюрният орган, отгледан от стволови кафези, има сектори, наподобяващи човешко сърце в натурален размер, като предсърдия, камери и пейсмейкъри, и може да бие независимо с променлива скорост, написа Българска телеграфна агенция. Вградените в него датчици събират данни в действително време за основни индикатори.

От Еврейския университет споделят, че този модел върху микрочип съставлява най-прецизната реплика на изцяло развито човешко сърце, създавана до момента.

С негова помощ откривателите към този момент са разкрили нов физиологичен механизъм, който е виновен за активността на човешкото сърце и не съществува при дребните лабораторни животни като мишките.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР