Израелски атаки нанесоха удари по сирийския град Хомс на 7

...
Израелски атаки нанесоха удари по сирийския град Хомс на 7
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по Сирия

Израелски офанзиви нанесоха удари по сирийския град Хомс на 7 януари сутринта, оповестиха държавните медии, представени от Агенция Франс Прес до момента в който войната в Газа подхранва напрежението в Близкия изток.

" Нашата противовъздушна защита прихвана враждебни цели в централния район ", заяви формалната сирийска осведомителна организация САНА.

Сирийската държавна телевизия също заяви за " израелско нахлуване " в централната част на Сирия, в провинция Хомс.

Миналата седмица Съединените щати нанесоха удари по подкрепяни от Иран групировки в Сирия и Ирак, убивайки десетки в отговор на смъртоносно нахлуване против техни войски в Йордания.

През януари при израелски удари покрай Дамаск бяха убити осем души, в това число проирански бойци, заяви военният наблюдаващ Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

По време на траялата повече от десетилетие революция в Сирия Израел е нанесъл стотици въздушни удари в страната, ориентирани най-вече против подкрепяни от Иран сили, както и против позиции на сирийската войска.

Но тези офанзиви се ускориха, откогато на 7 октомври стартира войната сред Израел и Хамас.

Израел рядко разяснява обособени удари, ориентирани против Сирия, само че неведнъж е заявявал, че няма да разреши на Иран, който поддържа държавното управление на президента Башар Асад, да разшири наличието си там.

От 2011 година насам Сирия претърпява кървясъл спор, в който са починали над половин милион души, а милиони са били разселени.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР