Израелски археолози са открили най-ранните следи в историята от кръвно

...
Израелски археолози са открили най-ранните следи в историята от кръвно
Коментари Харесай

Археолози със сензационно откритие в пещера край Йерусалим

Израелски археолози са разкрили най-ранните следи в историята от кръвно възмездие в пещера в предградията на Йерусалим, оповестяват международните информационни организации. Разкрит е човешки череп и откъс от ръка, датирани от Х-ХI век. Експертите означават, че локален текст от началото на предишния век разказвал за случаи на кръвно възмездие. При тях килърът е трябвало да показа на фамилията, от което е бил нает, в качеството на доказателства черепа и ръката на жертвата, написа Блиц.

Именно на такива остатъци са се натъкнали археолозите край Йерусалим. В националния център по правосъдни експертизи на еврейската страна било открито, че откритите кости са принадлежали на мъж на възраст сред 25 и 40 години.

На черепа му имало следи от удар с меч, провокирал гибелта. Но по него били открити и други зараснали контузии, получени преди кончината му. Това демонстрира, че убитият съгласно традицията за кръвно възмездие е взел участие в насилствени произшествия, което е довело на нарочването му. Морфологичният разбор е открил подобие сред умрелия и локалните бедуински племена. При тях е съществувал обичая за кръвното възмездие, разказан в редица документи.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР