Израелската песен, която ще участва на конкурса Евровизия тази година,

...
Израелската песен, която ще участва на конкурса Евровизия тази година,
Коментари Харесай

Израелската песен за Евровизия предизвика дебати

Израелската ария, която ще взе участие на състезанието " Евровизия " тази година, провокира диспути в страната, заяви ДПА. Парчето носи заглавието " Октомврийски дъжд " и се извършва от артиста Еден Голан. 

Дебатите за песента, почнали в Израел, са във връзка опцията за дисквалификация на песента. 

Според медийни изявления песента насочва към нападението на " Хамас " над Израел на 7 октомври, при което бяха убити над 1200 души. 

Песента към момента не е показана публично. Според изявления израелският публичен ефирен канал " Кан " (Kan) е оповестил, че текстът на песента няма да се трансформира, даже да съставлява риск за вероятно безучастие в състезанието. 

Европейският съюз за радио и телевизия, който е уредник на песенния конкурс " Евровизия ", разгласи, че е в развой на оценка на текстовете. Всички телевизионни канали би трябвало да подадат записите си до 11 март. " Ако някоя ария е неприемлива по някаква причина, съответният ефирен оператор ще получи опция да взе участие с нова ария или с нов текст ", разгласи съюзът.

Организаторите към този момент се обявиха против изключването на Израел от състезанието, за което настояха шведски актьори във връзка войната в линията Газа. Според Европейския съвет за радио и телевизия събитието ще остане аполитично. 

Песенният конкурс " Евровизия " ще се организира в Малмьо, Швеция, през май.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР