Израелската държавна Rafael Advanced Defense Systems Ltd., един от глобалните

...
Израелската държавна Rafael Advanced Defense Systems Ltd., един от глобалните
Коментари Харесай

Ето как българската армия се докосва до върхови технологии

Израелската държавна Rafael Advanced Defense Systems Ltd., един от световните водачи в производството на отбранителни системи и технологии и участник в настоящия сега търг за доставката на 150 8х8 бронирани бойни машини за потребностите на българската пехота дружно с GDELS, показва своите системи на провежданото в Международен панаир Пловдив - 14-то профилирано ревю за отбранителна техника “Хемус - защита, антитероризъм и сигурност”.

Rafael показва следните системи на ревюто " Хемус ":

SAMSON 30mm RWS - най-новият член на фамилията отдалечено управляеми оръжейни системи, които са сполучливо одобрени в световен мащаб към този момент 40 години и са на въоръжение в 10 страни-членки на НАТО. С всички последни усъвършенствания и усъвършенствания на оръжейните станции, които са изпитани в действителни бойни дейности, SAMSON разполага с 30/40 мм оръдие и 7.62 мм картечница и тя може да бъде интегрирана на всяка лековъоръжена и мобилна съвременна бойна машина - нова, съществуваща или осъвременена, включително и 8х8 такава. Системата разполага с усъвършенствани устройства за проучване, прицелване и точна пукотевица, както и със сдвоена установка за ракети SPIKE. SAMSON е и изцяло интегрирана с други съвременни системи на RAFAEL като Fire Weaver и Spike FireFly, информационната система Bnet и други.

Fire Weaver ‒ ултрамодерна, умна, тактическа, мрежова бойна система, която свързва в действително време всяка информационна система, всички типове датчици, системи за изстрелване и т. нат. и която разрешава бързо и по едно и също време обезвреждане на огромен брой цели и закани.

Ракетите от семейството Spike (SPIKE SR, LR/MR, LR2, ER2, NLOS) - многоплатформени, извънредно точни, многофункционални тактически ракети, с обсег от 2 до 32 км, на въоръжение в 34 страни по света и с над 33 хиляди доставки в световен мащаб.

Spike FireFly - дребен, мобилен и оттатък границата на видимост патрулиращ арсенал от хеликоптерен вид, предопределен за маневри на сухопътните сили - пехотата, морски пехотинци или специфични елементи.

BNET - ново потомство, революционна широколентова и мобилна информационна система, основана върху технология, която употребява целия честотен набор и разрешава безграничен трафик на глас, видео и данни към тактически радиостанции и такива, инсталирани на машини, командни пунктове, вертолети, самолети и безпилотни летателни апарати.

Всички изброени нагоре решения на Rafael ще обезпечат на българските сухопътни войски изцяло и оптимално решение за увеличение на боеспособността и отбранителните качества.

На щанда си Rafael показва и неповторими в своя клас решения за потребностите на военноморските сили, които обезпечават предимство над противниковите сили, включително системи за отбрана на морската акватория и за противопоставяне на офанзиви с ракети и торпеда. Решенията се базират на дълголетен опит в разнообразни по своя темперамент действителни бойни дейности и при всевъзможни сюжети. Те включват и създадени от Rafael и изпитани в бойната процедура освен това във всякаква среда технологии.

В региона на противовъздушната (ПВО) защита се показва SPYDER SR/MR, която е система за Противовъздушна отбрана с дребен и междинен обхват и за която напълно неотдавна Чехия разгласи, че възнамерява да закупи за своите потребности.

Rafael е 100% държавна благосъстоятелност и е измежду водещите разработчици и производители на отбранителни технологии в Израел. С над 70 години опит в развиването на новаторски технологии за сухопътните, въздушните и военноморските сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР