Израелската армия порази днес с авиация и артилерия няколко цели

...
Израелската армия порази днес с авиация и артилерия няколко цели
Коментари Харесай

Израелската армия нанесе удари в Газа

Израелската войска порази през днешния ден с авиация и артилерия няколко цели в линията Газа в отговор на стартирането на запалителни балони и пукотевица по боен бдителен пост, съобщи ДПА.
Тя заяви в официално съобщение, че е блъснала няколко наблюдателни поста на придвижването Хамас, което ръководи крайбрежния анклав.

Според палестински източници от сферата на сигурността е имало осем израелски въздушни удара по източната част на град Рафах в южната част на линията Газа.
Няма данни за потърпевши.

Това е втора поредност израелски удари в анклава през последните 24 часа. Рано тази заран израелската войска заяви, че е поразила цели в Газа в отговор на изстрелян снаряд и запалителни балони.
Вчера тя разгласи, че трансферира спомагателни сили към Западния бряг и границата с Газа въз основа на анализите си за настоящата конюнктура.

Отношенията сред Израел и ислямисткото придвижване Хамас, което ръководи палестинската територия, напоследък са относително спокойни.

В момента всички погледи са ориентирани към района, откакто във вторник американският президент Доналд Тръмп разгласи мирния си проект за Близкия изток, който бе изрично отритнат от палестинското управление и накара стотици хора да излязат на митинг по улиците на Газа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР