Израелката Нета триумфира на Евровизия 2018, сн. ЕПА/БГНЕС Израелската певица

...
Израелката Нета триумфира на Евровизия 2018, сн. ЕПА/БГНЕС Израелската певица
Коментари Харесай

Израел спечели Евровизия 2018, България - 14-та


Израелката Нета победи на Евровизия 2018, сн. ЕПА/БГНЕС

Израелската певица Нета, която се е изявявала най-вече по сватби, завоюва тазгодишното издание на състезанието Евровизия, провел се в португалската столица Лисабон, заяви уеб сайтът на състезанието eurovision.tv. Публиката отреди на българското показване 14-о място

25-годишната Нета Барзилай победи във финалното съревнование с песента " Toy " ( " Играчка " ). След гласуването на националните журита и от телевота тя получи общо 529 точки и обезпечи провеждането на идващото издание на състезанието в Израел.



Въпреки че беше бурно приветствана от публиката в залата, българската група " Екуинокс " (Equinox) успа да получи единствено 166 точки за осъществяването на песента " Кости " (Bones) и остана на 14-о място.

Победата за израелката удостовери първичните прогнози и предварителни ранглисти. Макар Нета да изоставаше във вота на националните журита, феновете си споделиха тежката дума и отредиха първото място на песента й.

Втора в конкуренцията остана песента на Кипър с 436 точки, а трета Австрия с 342 точки.

Певицата получи премията си от миналогодишния победител на Евровизия Салвадор Собрал.

Нейната победа обезпечи на Израел спечелването на Евровизия за четвърти път след 1978, 1979 година и през 1998 година

Песента Toy " е определяна в музикално отношение като въодушевена от кей-попа технокомпозиция. Нета я показа с прическа в японски жанр и с одежди, напомнящи на японското кимоно.

Песента, съдържаща закачливи детайли на кудкудякане, обаче носи и обръщение за силата на другите и е въодушевена от феминисткото придвижване " Аз също ", означи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Получавайки трофея си, Нета призна, че е доста щастлива и благодари на хората, че одобряват другите и че честват разликата. После певицата с мощен глас и с визия, която е диаметралност на типичната визия на телегеничните диви, извика " Обожавам моята страна ".

Нета си напомни, че до момента доста пъти са й казвали, че не е задоволително красива, че не е задоволително интелигентна, че не е задоволително слаба, с цел да направи това, за което мечтае. Певицата добави, че посредством песента си е желала да даде образец на младежите да одобряват другите от тях и да даде публичност на особеното.

Нета споделя, че в никакъв случай не е очаквала да бъде определена да съставлява Израел на Евровизия, тъй като е била прекомерно авангардна. Тя показа, че нейният дядо й дал халката на починалата й баба, с цел да я носи тя за шанс по време на осъществяването си в Лисабон.

Допреди Евровизия Нета, родена в Ход Хашрон, предградие на Тел Авив, е пяла главно в клубове и по сватби. В уеб страницата на Евровизия в биографията й се споделя, че е била и част от оркестъра на военноморските сили, в които е карала наложителната си военна работа.

Учила е музика в гимназията и в музикалната академия Римон, една от най-престижните в Израел.

Като дребна Нета живее 4 години със фамилията си в Нигерия, където татко й работи като инженер и когато се прибира вкъщи си мъчно привиква с живота в Израел.

След като печели риалити шоуто " Изгряваща звезда ", което я праща автоматизирано на Евровизия, Нета е определена и с цел да пее на формалната гала във връзка 70-ата годишнина от основаването на израелската страна на планината Херцел в Ерусалим.

Любопитното е, че преди седмица Салвадор Собрал, който завоюва предходната година Евровизия с баладата " Amar pelos dois ", разкритикува песента на Нета за състезанието и я дефинира като " ужасна музика ". Той сподели, че състезанието би трябвало да е за музика, а не за зрелищен театър.

Запитана за този коментар на Собрал, Нета сподели: " Почувствах, че той ме почита, когато ми връчи микрофона и аз адресирам единствено любовта си към него ", съобщи ДПА.

Българските реализатори, на които специалистите разпореждаха огромни очаквания, останаха 14-ти.

" Ние получихме двете най-важни награди тук на " Евровизия ", това са премията за най-хубаво театрално показване и работа с камера и постановка и премията за най-хубава ария. Ние се обединихме към един супер значим план, който е обвързван с вярата, с вярата и с любовта. Така че аз съм горд4, сподели артистът от " Екуинокс " Владимир Михайлов, представен от Българска национална телевизия.

" Абсолютно всички мислят, че се представихме прелестно, от самото начало бяхме дружно, бяхме супер мощни. Благодаря на цяла България и на всички хора по целия свят, които ни поддържаха ", добави Жана Бергендорф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР