Израел започна нова фаза във войната срещу Хамас. Израелските военнослужещи

...
Израел започна нова фаза във войната срещу Хамас. Израелските военнослужещи
Коментари Харесай

Израел започна нова фаза във войната срещу Хамас

Израел стартира нова фаза във войната против Хамас. Израелските военнослужещи към този момент работят навътре в град Газа, цели са тунели и командни структури на групировката. Американският президент Джо Байдън е разискал тридневна филантропична пауза с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестява Българска национална телевизия.

И тази нощ небето над Газа се оцвети в блестящо алено от израелските въздушни удари. Израелските военнослужещи оперират в сърцето на град Газа, като настъплението е било от север и от юг с присъединяване на пехота, бронирани машини, танкове и сапьори. Вчера бяха утвърдени новите проекти за военни дейности в Газа, които плануват локализиране и разрушение на мрежата от тунели, която се счита, че се простира на стотици километри. Израелската войска популяризира видеокадри с разрушаването на тунел, построен тъкмо под увеселителен парк.

Хамас популяризира видеокадри, за които твърди, че демонстрират по какъв начин бойци на групировката обстрелват израелски бронирани машини в Бейт Лахия в северната част на Газа.

Американският президент Джо Байдън заяви, че е изискал от израелския министър председател Бенямин Нетаняху да разгласи тридневна филантропична пауза в сраженията може да помогне за освобождението на някои заложници. Американски медии оповестяват, че според предложение, което се разисква сред Съединените щати, Израел и Катар, Хамас ще освободи 10-15 заложници, ще употребява паузата за инспекция на самоличността на всички заложници и ще съобщи лист с имената на хората, които държи. Снощи Нетаняху направи още веднъж послание към нацията:

„ Няма да има прекъсване на огъня без връщане на заложниците. Обръщаме се към фамилиите на пленниците, които претърпяват този призрачен сън. Искам да знаете, че използваме всички средства на всички форнтове, с цел да върнем околните ви вкъщи. Военната интервенция е основна част от това изпитание. Подчертавам, че няма да влезе гориво в Газа, няма да влязат служащи там, няма да има помирение без освобождение на заложници “, сподели той.

В изявление за японската социална телевизия един от водачите на Хамас Халед Кадуми съобщи, че задачата на Израел да унищожи групировката е непостижима. Кадуми е отпред на офиса на Хамас в Иран и от години служи като връзка сред групировката и иранското държавно управление.

„ Целта е непостижима. Хамас не е просто организация, а е надълбоко вкоренена в палестинския народ, освен в Газа, а в цяла Палестина. Последователите и поддръжниците на Хамас са на всички места, освен в мюсюлманските страни “, разяснява Халед Кадуми – член на политическото управление на „ Хамас “, съобщи Халед Кадуми – член на политическото управление на „ Хамас “.

Съединените щати реагираха на изявлението на Бенямин Нетаняху, че контролът върху Газа ще бъде стихотворец от Израел за неопределен срок след края на военните дейности. Израелският министър по стратегическите въпроси Рон Дермър разясни, че не става въпрос за окупация. Срещу това се разгласи и Белият дом.

„ Водим дейни полемики с израелските сътрудници по какъв начин ще наподобява Газа след спора. Президентът остава на позиция, че повторна окупация не е вярното решение.Едно нещо е безусловно несъмнено – Хамас не може да бъде част от поствоенното уравнение. Няма по какъв начин да се върнем обратно към 6-ти октомври. “

Бъдещето на Газа разискват и външните министри на страните от Г-7, които се събраха в Токио на двудневна среща. Очаква се да излязат с общо мнение с апел за филантропична пауза.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР