Израел следва Украйна в използването на Starlink на SpaceX за

...
Израел следва Украйна в използването на Starlink на SpaceX за
Коментари Харесай

Starlink отново отива на война: Израел е в преговори със SpaceX на фона на войната с Хамас

Израел следва Украйна в потреблението на Starlink на SpaceX за обезпечаване на връзки по време на война. Страната разисква със SpaceX въвеждането на интернет услуги Starlink, изключително за общности наоколо до зоната на спор, съобщи израелски чиновник през вчерашния ден

Понастоящем Starlink не се предлага в Израел, тъй че това ще бъде първият път, в който услугата ще бъде въведена в какъвто и да е тип. Тъй като Израел се стреми да ускори личните си връзки по време на война, страната също по този начин преглежда опцията за прекъсване на клетъчните и интернет връзки в Газа, сподели същият чиновник.

„ Осъществява се активност по съгласуване на израелската компания Starlink, която дава опция за употреба на информационни терминали от компанията SpaceX, което ще разреши широколентова интернет връзка в Израел. “

заяви израелският министър на връзките Шломо Кархи

Изявлението на Кархи идва малко повече от седмица, откакто Хамас – палестинската формация, която управлява линията Газа организира брутално нахлуване против Израел, при което починаха над 1400 души, най-вече цивилни израелци. Това нахлуване беше последвано от дни на ответни въздушни удари в Газа, които на собствен ред убиха над 2800 палестинци – също най-вече цивилни.

Няма признаци, че войната ще завърши скоро. Разкритието, че сателитният интернет обезпечава сериозно преимущество по време на спор, стана ясно малко откакто Русия нахлу в Украйна през предходната година, когато украинските сили разчитаха на Starlink, с цел да поддържат връзките си.

Starlink се трансформира в незаменима услуга при обезпечаването на широколентов достъп както за украинските цивилни жители, по този начин и за войските по фронтовете на войната.

Но ролята, която Starlink играе по време на боен спор надалеч не е решена. По-рано тази година стана ясно, че основният изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск е отказал да задейства услугата, когато Украйна я е поискала преди планувана офанзива против съветския флот. По-късно той съобщи, че в никакъв случай не е разрешавал тя да бъде употребена и съобщи:

„ Ако се бях съгласил с настояването им, тогава SpaceX щеше да бъде очевиден съизвършител в огромен акт на война и ескалация на спора. “

Не е ясно по кое време тази услуга може да проработи в Израел или какъв брой консуматори ще може да има в началото. Не е ясно също по този начин дали тези терминали ще бъдат закупени непосредствено от SpaceX посредством нейното бизнес звено Starshield, ориентирано към защитата. SpaceX не отговори на молбата за коментар, заради което съглашението на компанията с Израел е неразбираемо, в това число кой ще заплати за него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР