Версиите на Microsoft Office, пуснати между 1997 и 2004 г.,

...
Версиите на Microsoft Office, пуснати между 1997 и 2004 г.,
Коментари Харесай

Clippy се завръща: Clip Assistant се предлага в Windows 11 чрез странични помощни програми

Версиите на Microsoft Office, пуснати сред 1997 и 2004 година, включваха цифровия помощник Clippy във тип на кламер. Впоследствие компанията го изостави с стартирането на Office 2007, макар че от този момент имаше опити за възкръсване на Clippy в разнообразни превъплъщения: в Microsoft Teams, върху „ грозни “ коледни свитъци, като щипка за пари и така нататък Сега е време за нов опит за възкръсване на Clippy — като част от помощната странична стратегия с отворен код, наречена Winpilot.

Winpilot е предопределен да отстранява вируси, да деактивира досадните общоприети параметри на потребителския интерфейс по дифолт и да отстранява рекламите от Windows 11. Той съществува от 2023 година, само че тогава се наричаше BloatyNosy. Новата версия 2024.5.6 прибавя помощната стратегия Tiny11builder, която основава смален инсталационен ISO-образ за Windows 11. Другите функционалности включват опцията за изключване на персонализираните реклами, възобновяване на цялостното контекстно меню, разчистване на авансово заредения програмен продукт и изключване на Bing Cloud.

Clippy се появява в Winpilot, с цел да помогне на потребителя да направлява в другите функционалности на приложението. Подсказката на Clippy се намира над потребителския интерфейс на приложението. Когато за първи път стартирате Winpilot и взаимодействате с програмата, Clippy ви дава опция да задавате въпроси и предлага два разновидността, като инспекция на вашата версия на Windows или „ Поправете моята система “.

Ако потребителят към момента не е попитал нищо или щракнал върху подсказката, той ще получи случайно предложение или коментар от Clippy. Когато извършите съответно деяние, като да вземем за пример деинсталиране на програмен продукт, положението на интервенцията и потвърждението ще се появят вместо коментара на Clippy в долната част на подсказката.

Разработчикът на Winpilot не е основал функционалността Clippy самичък, а е употребявал код от различен план с отворен код, наименуван Clippy от FireCube. За разлика от Winpilot, FireCube ви разрешава да поставите Clippy непосредствено на работния плот на Windows 11 и да го свържете към GPT 3.5 (с помощта на API ключ), тъй че потребителите да могат да го употребяват като същински AI-чатбот.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР