Intel направи ново изявление относно проблемите със стабилността на флагманските

...
Intel направи ново изявление относно проблемите със стабилността на флагманските
Коментари Харесай

Intel пусна окончателни инструкции как правилно да конфигурирате BIOS за Raptor Lake – производителите на платки са направили всичко погрешно

Intel направи ново изказване по отношение на проблемите със стабилността на флагманските си процесори Core от 13-то и 14-то потомство с отключен множител.

Този път компанията за първи път се обръща непосредствено към потребителите като им предлага да не употребяват „ профила на главните настройки на Intel “ в BIOS-а на дънните платки.

Неотдавна беше обявено, че Intel задължава производителите на дънни платки да пуснат BIOS с този профил, включен по дифолт допустимо най-скоро. Всички предходни известия в тази връзка бяха рекомендации, които Intel даде на своите сътрудници от производителите на дънни платки. Тези отчети не трябваше да са обществено притежание, само че станаха.

В нито една от тези рекомендации компанията не уточни главната причина за проблемите със стабилността на своите чипове. Разследването по въпроса продължава. Новото изказване на Intel също не хвърля никаква светлина върху корена на всички проблеми.

Компанията разкри, че не разполага с „ главен профил за настройки на Intel “. Тези профили не са спецификации на Intel, а се основават от производителя на дънната платка според от опциите за зареждане и напрежение на съответната платка.

Intel също по този начин посочи, че предлага потреблението на профила „ Intel Default Settings/Настройки по дифолт на Intеl “ за базово равнище на продуктивност при дънни платки от по-нисък клас, само че не предлага потреблението му за процесори от серия K със постоянни дънни платки.

Вместо да ограничавате мощността на процесора при дънни платки от висок клас, Intel предлага да употребявате Performance или Extreme профилите, които са подобаващи за процесори като Core i9-13900K/KF, Core i9-14900K/KF, Core i9-13900KS и Core i9-14900KS. Тези профили имат разнообразни равнища според от опциите за зареждане на дънните платки.

В случай, че един или различен производител на дънни платки към момента не е дал обновени версии на BIOS, в които е внедрен профилът „ Настройки по дифолт на Intеl “, компанията разгласява лист с настройки, които могат да бъдат заложени ръчно в BIOS на дънните платки. Можете да го може да видите по-долу:

В новото си изказване Intеl още веднъж не прецизира дали проблемите със стабилността на нейните процесори са били само резултат от използването на неправилни настройки на BIOS на дънните платки от страна на техните производители или тук са изиграли роля и други фактори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР