Израел се застъпи за оказването на хуманитарна помощ за ивицата

...
Израел се застъпи за оказването на хуманитарна помощ за ивицата
Коментари Харесай

Израел обяви увеличаване на хуманитарната помощ за ивицата Газа

Израел се застъпи за оказването на филантропична помощ за линията Газа, сподели държавна организация, отговаряща за съдействието в района, представена от ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 782
Ръководителят на гражданския отдел " Координация на държавните действия в териториите " Елад Горен сподели пред публицисти, че по молба на Съединени американски щати доставките с помощи би трябвало в идващите седмици да бъдат " доста увеличени ".

Съвместен механизъм сред Съединени американски щати, Египет и Организация на обединените нации беше основан, с цел да форсира доставките на помощи през граничния пункт " Ницана " сред Египет и Израел, на към 40 км южно от линията Газа, като натоварените камиони ще бъдат проверявани за оръжия при прекосяването им. 

След инспекциите стоките ще бъдат транспортирани на север, с цел да бъдат доставени през пункта " Рафах " сред Египет и Газа и предадени на организации на Организация на обединените нации, които да ги разпределят за нуждаещите се в южната част на територията.

Горен говореше за " филантропична зона към Хан Юнис ", град в Южна Газа. Израел прикани жителите на Газа да изоставен от северната част, където се намира град Газа, и да се изтеглят на юг.

По отношение на водоснабдяването Горен съобщи, че то " не е в естествените равнища ", само че е задоволително, с цел да покрие филантропичните потребности. Той означи, че 90% от питейната вода в линията нормално идва от самия палестински район и единствено 10% от Израел.

Израелските управляващи също по този начин настояват, че в линията няма дефицит на храна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР