Израел се е съгласил по време на водените в Египет

...
Израел се е съгласил по време на водените в Египет
Коментари Харесай

Ройтерс: Израел се е съгласил 150 000 палестинци да се върнат в Северна Газа

Израел се е съгласил по време на водените в Египет договаряния за помирение в Газа да направи отстъпки по въпроса за завръщането на палестинци в северната част на анклава, само че не счита, че ислямистката формация „ Хамас “ ще се съгласи на сходно съглашение, оповестиха през днешния ден израелски държавни източници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според чиновниците, които имат информация за хода на договарянията, американското предложение за помирение планува Израел да разреши завръщането на 150 хиляди палестинци в северната част на Газа без инспекции. В подмяна „ Хамас “ ще би трябвало да даде лист на дамите, възрастните хора и болните израелци, които са заложници и са към момента живи.

Канцеларията на премиера на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли коментар. Вчера „ Хамас “ съобщи, че последното предложение, предадено му от египетските и катарските медиатори, не се покрива с неговите претенции, само че ще го прегледа в допълнение, преди да отговори.

Според източниците, упоменати нагоре, Израел счита, че „ Хамас “ към момента не желае да подписва съглашение.

В седмия месец от войната „ Хамас “ желае завършек на израелското военно нахлуване, евакуиране на израелските сили от Газа и позволение на разселените палестинци да се завърнат вкъщи. Непосредствената цел на Израел е да обезпечи освобождението на заложниците, хванати от „ Хамас “ при трансграничната офанзива на 7 октомври.

Днес здравното министерство на палестинския анклав заяви, че от началото на военното нахлуване на Израел в Газа са починали минимум 33 482 палестинци и са ранени 76 049. В известието на министерството се добавя, че за последното денонощие убитите палестинци са 122, а ранените – 56.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР