Израел разширява операцията си срещу палестинската групировка Хамас в централната

...
Израел разширява операцията си срещу палестинската групировка Хамас в централната
Коментари Харесай

Израел разширява операцията си в централната част на Газа

Израел уголемява интервенцията си против палестинската формация " Хамас " в централната част на линията Газа. На фона на предизвестията от Организация на обединените нации за многочислени жертви и тежка филантропична обстановка в палестинската територия, от Тел Авив оповестиха, че армията се приготвя за разгръщане на бойните дейности и против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан.

Палестинската страна заяви за над 21 100 починали от началото на израелската интервенция в Газа. Тя стартира в отговор на терористичните офанзиви на 7 октомври с 1200 жертви. Сухопътните дейности се придвижват в бежанските лагери в централната част на анклава. Ожесточени сражения се водят също на север в град Газа и на юг във втория по величина град Хан Юнис. Палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че против палестинците се прави нечувано закононарушение и предизвести, че обстановката на Западния бряг е взривоопасна, а Газа е " неузнаваема ". По данни на ръководеното от Хамас здравно министерство за последното денонощие жертвите от палестинска страна са 195 души.

Израелската войска разгласи, че се приготвя от ден на ден за уверено разширение на бойните дейности против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан.

" Одобрени са проекти за бъдещето, би трябвало да бъдем подготвени за нахлуване, в случай че се наложи ", сподели началникът на израелския общоприет щаб Херци Халеви при посещаване във военното командване в северния израелски град Сафед. Той добави, че израелските сили за защита и изключително тяхното командване " Север " са сложени в доста висока степен на бойна подготвеност ".
В началото на войната в Газа от съображения за сигурност управляващите реалокираха десетки хиляди поданици на северния район към вътрешността на Израел.

В телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху френският президент Еманюел Макрон е декларирал още веднъж, че е належащо да се реализира трайно прекъсване на огъня в Газа " благодарение на всички районни и интернационалните сътрудници ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР