Израел планира да отмени от 1 юни повечето наложени заради

...
Израел планира да отмени от 1 юни повечето наложени заради
Коментари Харесай

Израел победи вируса, отменя ограниченията

Израел възнамерява да анулира от 1 юни множеството наложени поради ковид ограничавания, откакто сполучливата акция за имунизация на практика постави завършек на разпространяването на епидемията в страната, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират изказване на здравното министерство, заяви Българска телеграфна агенция.

Над 5 милиона от 9,3 милиона поданици на страната са получили по две дози от имунизацията на Пфайзер. 92 на 100 от лицата на възраст на 50 и повече години са имунизирани или са се възстановили. Вчера бяха регистрирани едвам 12 нови случая, спрямо над 10 000 през януари.

Предстои държавното управление да гласоподава по предлагането за облекчение на рестриктивните мерки. Дори в случай че бъде признато обаче, ще останат в действие рестриктивните мерки за по-високорисковите действия, както и ограничавания какъв брой хора могат да се събират на едно място.

Няма да бъдат анулирани обаче рестриктивните мерки, налагани на идващите в страната. Министерството възнамерява даже да ги укрепи, с цел да избегне разпространяването на разновидности на израелска територия, отбелязва Агенция Франс Прес. Израел издава " зелени паспорти ", които демонстрират добит в резултат на имунизация или излекуване имунитет и разрешават по-голяма независимост. Здравният министър Юли (Йоел) Еделщайн съобщи, че системата за паспортите също ще бъде анулирана от началото на юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР