Израел няма да приеме искането на Хамас за прекратяване на

...
Израел няма да приеме искането на Хамас за прекратяване на
Коментари Харесай

Нетаняху обяви, че не приема условията на Хамас за прекратяването на войната

Израел няма да одобри настояването на Хамас за преустановяване на войната в подмяна на освобождението на заложниците, държани в Газа. Това съобщи министър председателят на страната Бенямин Нетаняху. Той разясни, че Хамас е изискал преустановяване на спора, освобождение на палестинските пандизчии и евакуиране на израелските сили от Газа. От своя страна израелските военни оповестиха за нови сражения в региона на южния град Хан Юнис.

От началото на войната сред Израел и Хамас броят на починалите в Газа надвиши 25 000 души. Това заяви следеното от Хамас министерство на опазването на здравето в анклава. Според министерството броят на палестинците включва 25 105 убити и 62 681 ранени.

Израелските военни обявиха, че военните дейности в Газа не престават, като " десетки терористи са премахнати и са открити огромни количества оръжия ". Те оповестиха за нови сражения в региона на южния град Хан Юнис. От армията допълниха, че са разкрили тунел, употребен от Хамас за задържане на заложници. Войниците са намерили още клопки, експлозиви и други трудности.

 
Условията, сложени от Хамас, демонстрират една елементарна истина - няма сурогат на успеха. Само цялостната победа ще подсигурява елиминирането на Хамас и връщането на всички наши заложници. Казах тези неща на президента Байдън в диалога ни през уикенда. Оценявам високо поддръжката на Съединените щати за Израел и показах това и пред президента, само че аз твърдо ще не отстъпвам нашите ползи.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Коментарът на Нетаняху идва, откакто в събота израелският министър-председател още веднъж отхвърли апелите за палестински суверенитет. Това стана след диалози с американския президент Джо Байдън за бъдещето на Газа. Байдън от своя страна уточни, че към момента има вяра, че Нетаняху може да бъде уверен в двудържавното решение на спора. Междувременно пораства и напрежението сред Израел и Хизбула.

Израелски безпилотен аероплан е нанесъл удар, ка то е умрял един човек, а петима са били ранени. Нападението е станало наоколо до боен контролно-пропускателен пункт в Кафра, Южен Ливан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР