Израел нанесе въздушни удари по Газа в отговор на ракета,

...
Израел нанесе въздушни удари по Газа в отговор на ракета,
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар порази комплекс на Хамас в Газа

Израел нанесе въздушни удари по Газа в отговор на ракета, изстреляна от палестинския анклав през уикенда, заяви армията, до момента в който на окупирания Западен бряг продължаваха безредиците, посочи Агенция Франс Прес.

Палестинският Червен полумесец заяви, че един човек е бил погубен при нахлуване на израелската войска преди разсъмване в Наблус в северната част на Западния бряг, сцена на съвсем непрекъснато принуждение през последната година.

Армията не е коментирала незабавно нахлуването в Наблус .

Но за Газа тя заяви, че е нанесла удар по " под земята комплекс, съдържащ първични материали, употребявани за производството на ракети, принадлежащи на терористичната организация " Хамас ".

След израелските удари в общините, ситуирани покрай границата с Газа, се чуха сирени за въздушно нахлуване , оповестиха военните.
 Хамас пое отговорност за атентата в Източен Ерусалим
Хамас пое отговорност за атентата в Източен Ерусалим

Нетаняху: Ще отговорим на насилието

Няма данни за жертви в Газа или Израел след последната серия от ракетни обстрели.

Израелско-палестинският спор обаче претърпява трагично повишаване на насилието.

От началото на годината спорът е лишил живота на 47 възрастни и деца палестинци, в това число бойци и цивилни, след последния смъртен случай в Наблус.

За същия интервал са убити девет израелски цивилни , в това число три деца, и един украински жител, сочи равносметка на Агенция Франс Прес, основана на публични източници от двете страни.

В ход, който евентуално ще нагнети напрежението, късно в събота израелският кабинет по сигурността разгласи, че ще легализира девет еврейски селища на Западния бряг в отговор на съдбовните палестински набези в анексирания Източен Йерусалим.

В изказване на кабинета по сигурността се споделя, че доста от новоразрешените общности съществуват от години, а други от десетилетия, само че преди този момент не са били приети за законни от израелското държавно управление .

Израел е окупирал Западния бряг от Шестдневната война през 1967 година

" Хамас " екзекутира петима палестинци в Газа

Това са първите изтезания на палестинска територия от 2017 година насам

В момента към 475 000 еврейски заселници живеят на палестинската територия в общности, които се смятат за противозаконни според интернационалното право.

Ударите са били нанесени " в отговор на изстрелването на ракети от Газа към Израел в събота ", добави армията в изказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР