Израел казва, че ще позволява на два камиона, превозващи дизелово

...
Израел казва, че ще позволява на два камиона, превозващи дизелово
Коментари Харесай

Израел казва, че ще допуска два камиона с гориво на ден в Газа

Израел споделя, че ще разрешава на два камиона, пренасящи дизелово гориво, да влизат в Ивицата Газа всеки ден.

Нито едно от това гориво обаче не е навлязло на територията до момента в петък, сподели организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (Unrwa) пред BBC.

Ръководителят на организацията предизвести през вчерашния ден, че може да се наложи да спре всички свои действия заради липса на гориво.

Съобщението на Израел идва в отговор на искане на Съединени американски щати да допусне гориво в обсадения палестински анклав.

Горивото ще се употребява за поддръжка на Организация на обединените нации в обезпечаването на вода и канализация, съгласно израелски чиновник.

Цистерните ще преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа до цивилното население в южната част на Ивицата Газа през Организация на обединените нации, при изискване, че не стигне до Хамас, сподели служителят.

Израелската новинарска организация Кан заяви, че всяка доставка ще възлиза на към 60 000 литра гориво дневно.

Това е малко над една трета от това, което Unrwa споделя, че има потребност. В последния си отчет за обстановката организацията съобщи, че се нуждае от " 160 000 литра гориво всеки ден за съществени филантропични интервенции ".

Израелският чиновник сподели, че горивото е предопределено за поддържане на водоснабдителни, канализационни и канализационни системи, с цел да се предотврати експлоадирането на епидемии, които могат да се разпространят в региона. < /p>

Международните организации неведнъж са изразявали сериозна угриженост по отношение на филантропичната обстановка в линията Газа.

Световната здравна организация (СЗО) по-рано предизвести за „ тревожни трендове “ в разпространяването на заболявания в Газа, където неналичието на гориво и израелските бомбардировки имат съществено наруши здравната система и санитарните уреди.

По-рано през днешния ден Ричард Пипъркорн, представител на СЗО в палестинските територии, сподели, че са регистрирани повече от 70 000 случая на остри респираторни инфекции и над 44 000 случая на диария, съгласно Reuters - числа доста по-високи от предстоящото.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР