Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и

...
Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и
Коментари Харесай

Рецептата на Нетаняху - бомбардировки на шиитските милиции в Сирия

Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и по този начин оказва помощ за прекъсване на изселването на сирийски сунити бежанци към Европа, разяснява Бенямин Нетаняху, представен от " Ройтерс ".

Израел оповести и други въздушни удари в Сирия, с тях пресичат хипотетични доставки на оръжия за Хизбула в Ливан или за разрастване на ирански военни. Нетаняху упрекна Иран, който оказва помощ на Дамаск, че е довел 80 000 шиитски бойци от страни като Пакистан и Афганистан, с цел да нападат Израел и да претопят сунитското болшинство в Сирия.

" Това е рецепта против наново лумване на друга революция - бих споделил богословска война, религиозна война - и искри от това биха могли да докарат милиони повече в Европа и по този начин нататък... А това би довело до безкрайни произшествия и тероризъм в доста, доста страни ", изясни Нетаняху пред интернационалния конгрес за сигурност.

 Режимът на Асад повече не е ваксиниран от възмездие, заплаши Нетаняху
Режимът на Асад повече не е ваксиниран от възмездие, заплаши Нетаняху

" Той повече не е ваксиниран, режимът повече не е ваксиниран

" Очевидно няма да им позволим да го създадат. Ние ще се бием с тях... И ние бомбардирахме основите на това, тези шиитски милиции , като предотвратим това, ние предлагаме, оказваме помощ за сигурността във вашите страни, за сигурността на света ", добави той.

Около половината от 22-милионното население на Сирия преди войната е разселено от военните дейности , като стотици хиляди бежанци са в Европа. Сирийското население са най-вече мюсюлмани сунити. Президентът Башар ал-Асад е от религиозното малцинство на Алауит.

Според неотдавнашните покупко-продажби сред държавното управление на Асад и п редимно сунитските бунтовници , те напущат обсадените региони, само че от време на време на тяхно място идват шиити от села, обградени от бунтовниците.

Политическата съпротива против Асад смята, че покупко-продажбите съставляват насилствена демографска смяна и умишлено изместване на враговете му от главните градове в Западна Сирия.

Правителството в Дамаск изяснява , че постигнатите съглашения разрешават да се поеме контрола и да се възстановят услугите и инфраструктурата в разрушените градове .

 Израел видя суматоха и нервност в Иран
Израел видя суматоха и нервност в Иран

Не е сюрпризиран от апела на Хаменеи еврейската страна да бъде унищожена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР