Изработване на коронка за 10 минути, хирургичен водач за определяне

...
Изработване на коронка за 10 минути, хирургичен водач за определяне
Коментари Харесай

Дигитални технологии правят зъбни коронки за по-малко от час

Изработване на коронка за 10 минути, хирургичен лидер за установяване на най-точното място на импланта и технологии от последно потомство спомагат за оправянето с " номера на всеки зъб " и то по този начин, че изкуството на стоматолога да не проличава!

Всичко това е изцяло налично с помощта на напъните на Д-р Бранимир Кирилов, създател и шеф на клиниката по имплантология и естетична стоматология Medical Dent, прилагаща и употребяваща технологии и инсталация на международно равнище.

Денталният център разполага с единствения по рода си у нас " цифров етаж " - богат набор от цифрови и роботизирани апарати за по-прецизна работа на зъболекарите и по-високо качество на лекуването в значителлно по-кратки периоди.

Така, в случай че за слагането на една коронка в обичайна зъболекарска процедура са нужни най-малко три визити при ортодонт, то в този момент целият развой по обмисляне и изрязване на коронката лишава единствено 30 минути . Цената на направата и софтуерният разход се резервират като при обичайния зъботехник. Спестява се обаче време. За съпоставяне, максимумът коронки, които могат да бъдат направени в границите на един ден от един зъботехник са осем. Докато с новите режещи машини " снимане и рязане " - коронката е подготвена в границите на 10 минути, а в случай че не пасва на пациента се прави нова.

Десетте апарата от най-ново потомство, които са разполагаем на екипа на Medical Dent , са на стойност 450 хиляди лв. и са закупени по Оперативна стратегия " Конкурентоспособност ". Произведени са от високотехнологични компании от Германия и Швейцария.

" Стоматологията е изкуство, чиято творба не трябва да се вижда ", счита доктор Кирилов. В помощ на това изкуство идват цифровите технологи. Така нареченият Smile design разчита на фотографията, 3D моделирането и направата на самите зъби като идеални пропорции по правилото на " златното сечение " за съвършена усмивка. Така бъдещата усмивка става забележима за пациента още преди интервенцията на зъболекаря. Разликата сред виртуалния и действителния модел е единствено към по-добро.

Така най-новата наклонност в стоматологията е за все по-малка и щадяща пациента намеса, с помощта на роботозицията , новите технологии и все по-голямата точност при планирането и провеждането на лекуването.

Оказва се, че наложилият се в общественото пространство термин " отменяне на импланта " е неакуратен и медицински неточен.

Хубаво е пациентите, които възнамеряват слагането на имплант, да тръгнат от този модел, добил известност като Smile design. Следващата технология е интраоралният скенер. Той дава опция да бъде изработен цифров отпечатък от зъбите и имплантите, за които би трябвало коронка. " Тогава хирургичният лидер няма да ни подведе, а ще нареждаме импланта вярно ", изясни процеса доктор Кирилов.

Титанът като имуноиндеферентен материал не може да има резултат на отменяне.

Реално неуспехът на остоинтеграцията или това е процесът на излекуване на костта, зависи от бързината на оздравяне на съединителната костна тъкан. Проблем съставлява скоростта на зарастване на епителната тъкан, каквато е тази на венеца, която е три пъти по-бърза от съединителната и действително може да покрие или по-точно да прорастне по ставения имплант. Друга заплаха крие възпалителеният развой. " Това са към 2% от имплантите ", изясни доктор Кирилов.

От основаването си до момента от услугите на денталния център са се възползвали 14 хиляди пациенти.

Очакванията на доктор Кирилов са с навлизането на роботизацията да не е надалеч времето, в което всеки стоматолог да може да слага импланти и то на точното място с помощта на технологията " хирургичен лидер ". Поставянето на импланта с тази технология лишава 15 минути. Обучени стоматолози ще могат да програмират целия развой на слагане на импланта с по този начин наречените хирургични водачи.

" Хирургичният лидер " е специфична стратегия, която пресъздава устната празнина на пациента в тримерен модел. Получава се предварителна визия за крайния резултат от процедурата, а зъболекарят слага импланта на най-точното място в костта.

С помощта на двете режещи машини в " Дигиталния етаж " за изрязване на формата, която зъботехникът е възнамерявал на лабораторния скенер, се създава коронката на зъба или фасетата и то от извънредно биологично търпими материали, като цирконий, исполин.

" Роботизацията на стоматологията е реалност ", безапелационен е доктор Кирилов.

Технологията ни оказва помощ в диагностиката и планерирането на лекуването, а освен на равнище хармония. Протоколът на работа, който в действителност е новаторски за България и е резултат от използването на опита на най-развитите дентални клиники по света, може да бъде прилаган и при слагането на брекети, при хора с парадонтит и всяко друго лекуване на зъб.

" Усмивката се приема като значима част от красотота на индивида ", сподели още ръководителят на денталния център, а за " номера на всеки зъб " в клиниката разполагат с мултидисциплинарен екип от стоматолози.

Повече за опциите на Medical Dent на интернет уеб страницата: https://www.medicaldent.bg/
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР