Изправени срещу алчни мъже с моторни резачки, дори вековните секвои

...
Изправени срещу алчни мъже с моторни резачки, дори вековните секвои
Коментари Харесай

Джулия Хил - жената, която спаси едно дърво на 1500 години, живейки в него 738 дни

Изправени против алчни мъже с моторни резачки, даже вековните секвои нямат късмет. Но когато на помощ им се притече отдадена млада жена, нещата стават малко по-различни, написа Express.

За да избави едно дърво от заличаване, Джулия прекарва в него невероятните 738 дни. Тя кръщава голямото дърво Луна и отхвърля да го напусне, до момента в който сигурността на секвоята и на цялата гора не е обезпечена.

Когато е единствено на 22 години, Джулия претърпява ужасна автомобилна злополука, вследствие на която повече от година не може да приказва. Инцидентът я кара да премисли живота си и да се откаже от досегашната си кариера, с цел да се причисли към група деятели, които се борят против унищожаването на масивите от секвои в Северна Калифорния.

Първият й опит да избави дърво я води в короната на антична секвоя, чиято възраст е към 1500 години. С наличието си Джулия се надява да спре служащите на Maxxam Corporation, които организират сеч в гората. Тъй като обаче е много неопитна, тя съумява да изкара там единствено няколко дни, което не впечатлява нито секачите, нито обществото. Без да се разколебае, младата жена осъзнава, че единственият късмет да провокира социална реакция е да престои в дървото доста по-дълго време. Дотогавашният връх за сходно нещо е 42 дни, а тя съумява да остане в дървото тъкмо 100 дни.

Това е единствено загрявка за същинската борба, която Джулия повежда, с цел да резервира Луна. Качена на върха на 60-метровия колос, дамата е изправена пред най-различни провокации, само че съумява да издържи.

" Усещането бе като че ли живееш с някакво антично създание ", споделя тя. " Когато най-накрая слязох, напуснах най-хубавия си другар и преподавател ". Това става след 738 дни, прекарани в короната на секвоята. Maxxam Corporation се принуждава да заплати 50 000 $ отплата, като парите са дарени на учебно заведение, което организира научна активност в региона на устойчивото развиване. Днес самата Джулия Хил гордо носи своя прякор " Пеперудата " и продължава да се занимава с природозащитна активност, активизъм и акции. На нея даже е отдадена песента “Can’t Stop ” на Red Hot Chili Peppers.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР