Изпращаме старата година с много музика. Най-доброто от класическата оперета

...
Изпращаме старата година с много музика. Най-доброто от класическата оперета
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Много музика в края на годината

Изпращаме остарялата година с доста музика. Най-доброто от класическата оперета се събира на следващия ден в зала 1 на НДК.

Любими арии, дуети и ансамбли ще прозвучат в Новогодишния оперетен бал, с осъществяванията на солисти, хор, балет и оркестърът на музикалния спектакъл. „ Една нощ във Венеция ”, „ Веселата вдовица ”, „ Страната на усмивките ”. И като същински бал, не може да мине без виенски валс, полка, само че и без темпераментните кан-кан и чардаш.

„ Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни “ ви чака на 29 декември в кино „ Люмиер Лидл “. Цигуларката Дарина Малеева и френският пианист Ксавие Льоконт ще ви преведат през красивите територии на Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. А „ Чудните завършения на слончето Бабар ” идва в компанията на балет и мултимедия.

Много въодушевление без предел и надзор донася група Контрол, с обичайния следколедно-предновогодишен концерт в Мазе - на следващия ден вечерта. Направиха и нов клип по чисто новото парче Весела Празоколеда - с доста въодушевление и мигане. А в поканата за концерта пишат: " Следвайки наклонността ще изпратим и тази година с мега празненство в МазЪтЪ, да проверим наличните хранителни запаси, да разтресем МАЗЕ-то и да стартираме 2019 година на чисто! Концертът 2017 година беше мега мощен, дано този бъде колосален!

И да посрещнем новата 2019 година с церемониален темп, по традиция с концерта на Новогодишният музикален фестивал. На 1 януари ще ни потопят в „ Магията на танца ”. Мястото, несъмнено - НДК.

А ние ще ви пренесем и до Виена, с фамозния новогодишен концерт. Просто включете тв приемниците на 1 януари и се понесете на вълните на музиката. Весело посрещане на Новата година!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР